Update articol:

Dan Barna: Am primit o invitaţie de la DLAF pentru a furniza informaţii în legătură cu un proiect aflat în verificare

Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna anunţă că a fost invitat de către Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) ca să furnizeze informaţii în legătură cu activitatea desfăşurată în cadrul unui proiect aflat în verificare.

“Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil şi vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfăşurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile, solicitarea mea a dat roade şi am primit o invitaţie de la DLAF pentru, şi citez, ‘furnizarea informaţiilor pe care le deţineţi în legătură cu activitatea desfăşurată în cadrul proiectului’ aflat în verificare”, scrie liderul USR, joi, pe Facebook.

El îşi exprimă speranţa ca, în urma acestei discuţii, să se lămurească toate aspectele legate de proiectul respectiv, iar verificarea începută în campania electorală să îşi încheie parcursul.

“Era foarte bine dacă această invitaţie nu s-ar fi lăsat atât aşteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidenţiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spaţiul public. Acum sper că, odată cu această invitaţie, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să îşi încheie parcursul şi să scurteze drumul adevărului către lumină. Adevărul, onestitatea şi transparenţa au caracterizat întreaga mea carieră – în politică şi înainte – iar prezenţa mea la DLAF este exact garanţia că asta nu este un slogan, ci un crez”, a conchis Barna.

În 2019, au apărut informaţii că DLAF investighează trei proiecte din fonduri europene, realizate de fosta firmă de consultanță a șefului USR, Dan Barna, despre care RISE Project a publicat un material în care arată mai multe nereguli.

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF), organism aflat în subordinea Guvernului, care ține legătura cu instituția similară a Comisiei Europene, investighează proiectul „Punți comunitare”, proiectul „SES-am Deschide-te!” și proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, care au fost gestionate de fosta firmă de consultanță a lui Dan Barna, Grupul de consultanță pentru dezvoltare DCG SRL. Primele două proiecte au avut ca beneficiar Consiliul Județean Alba, iar al treilea a avut ca beneficiar chiar firma lui Dan Barna, arată un document publicat de RISE Project.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)