Update articol:

Dan Barna: Eforturile noastre se îndreaptă către finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Prioritatea noastră este procesul de relansare economică post-criză și, de aceea, eforturile se îndreaptă către finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență, a declarat vicepremierul Dan Barna, după o întâlnire cu Istvan Jakab, șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Vicepremierul Dan Barna a scris: “Criza de sănătate prin care trecem a dovedit cât de importantă este unitatea de acțiune și solidaritatea europeană. Lucrul ăsta se poate vedea în aspecte practice ca accesul rapid la vaccin sau pachete financiare post-criză pe care Uniunea Europeană le va pune la dispoziția statelor membre și pe care în prezent le discutăm la nivel național și la Comisia Europeană.

Am discutat astăzi cu Istvan Jakab, șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România, și am insistat asupra faptului că prioritatea noastră este procesul de relansare economică post-criză și, de aceea, eforturile noastre în acest moment se îndreaptă către finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă imediat și vom prelua în PNRR și unele proiecte care sunt finanțate din bugetul național, cu condiția să fie proiecte mature care să genereze reforme reale, nu strategii pe hârtie. Intenționăm astfel să ne asigurăm că vom livra rapid și, în același timp, că reușim să degrevăm și bugetul de o presiune suplimentară. Avem obiectivul de a ne păstra în limitele de deficit, dar și preocuparea pentru investiții care să redreseze și să relanseze economia”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/06/2023)

Hidroelectrica anunta intentia de listare pe Bursa de Valori Bucuresti

PREFAB SA (PREH) (06/06/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/06/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.05.2023 - 02.06.2023