Update articol:

Dan Carbunaru: 1,023 miliarde de lei pentru majorarea veniturilor personalului didactic, didactic  auxiliar si nedidactic

Guvernul Romaniei a pregatit Ordonanta de Urgenta care va asigura majorari ale veniturilor personalului didactic, didactic  auxiliar si nedidactic.

Este un efort bugetar care depaseste 723 milioane de lei, cu resurse europene 410 milioane de lei bani europeni din programul Educatie si Ocupare pentru 2021-2027, respectiv 313 milioane de lei din bugetul national. Acestea se vor adauga la cele 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic din anexa 8.

Sunt 273.532 de beneficiari, practic toti angajatii din sistemul de invatamant.

Se vor oferi urmatoarele sume:

-2500 de lei- măsuri de susţinere, fie sub forma de prima de cariera didactica, fie sub forma de prima de compensare salariala, care va asigura un regim tranzitoriu pana la adoptarea noii grile de salarizare, acoperirea partiala a costurilor generate de rata inflatiei si tranzitia spre noua grila de salarizare pentru personalul didactic si didactic auxiliar;

– 1000 de lei pentru personalul nedidactic, care vor primi acesti bani in iunie si in septembrie.

Personalul didactic si didactic auxiliar va primi 1000 de lei in iunie si 1500 de lei în octombrie.

Dan Cărbunaru, a mai anunțat că vor fi demarate discuțiile dintre Ministerul Muncii și reprezentanții sindicatelor din Educație: ”Din dispoziția premierului Nicolae Ciucă, Ministru Muncii, Marius Budăi va începe dialogul cu reprezentații sindicatelor pentru noile grile ale noi legi a salarizării. Până pe 15 iulie trebuie să fie gata noile grile de salarizare din sistemul public dar domnul Ministru al Muncii va începe de mâine să aibă discuții cu toți liderii sindicali din sistemul public și va începe cu cei din Educație.  Până miercuri, premierul a cerut Ministrului Muncii să aibă acest dialog cu toți liderii sindicali, cu prioritate pentru cei din Educație.

Vom oferi garanții că salariile celor din sistemul educațional vor fi la un nivel superior. Este nevoie de o nouă lege pentru a avea posibilitate să oferim salarii mai mari. După discuțiile cu reprezentații sindicatelor din Educație, vor urma discuții cu cei din domeniul Sanitar și al Transporturilor.

E nevoie ca profesorii să se întoarcă în clase pentru ca elevii să termine cu bine anul școlar. Facem un apel pentru ca elevii să încheie anul școlar. Este un apel corect pentru a relua cursurile”.

Vezi declaratiile video aici: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=921449875749293

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023