Update articol:

Dan Gheorghe este numit Chief Investment Officer la NN Pensii

NN anunță că Dan Gheorghe este numit Chief Investment Officer (Director de Investiții) al NN Pensii, mandatul său fiind în curs de autorizare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Dan Gheorghe îl va succeda în funcție pe Cristian Popa, care a fost numit in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale.

Începând cu 18 noiembrie a.c., Dan Gheorghe va fi responsabil cu dezvoltarea strategiei de investiții și coordonarea activității de administrare a portofoliului de investiții al fondului de pensii administrat privat NN, urmărind managementul prudent al celor aproximativ 4,5 miliarde de euro, active ce reprezintă economiile pentru pensie a peste 2 milioane de români, potrivit unui comunicat.

Dan Gheorghe are 12 ani de experiență profesională în industria financiară, începându-și cariera în 2007, ca Investment Banking Analyst. În 2010, Dan s-a alăturat Franklin Templeton Investments – Emerging Markets Group, ca Investment Analyst. Un an mai târziu, el a fost numit Vicepreședinte, coordonând activitatea de analiză investițională pentru acțiuni listate în țări precum România, Grecia, Croația, Slovenia, Georgia și Kazahstan. Ca Vicepreședinte în cadrul Franklin Templeton Investments, Dan a făcut parte din consiliile de administrație ale mai multor companii românești, ca administrator neexecutiv.

„Sunt nerăbdător să încep această nouă etapă din cariera mea alături de o echipă profesionistă. Abia aștept să pot contribui la valorificarea oportunităților de investiții pe baza unei strategii prudente și profitabile, cu scopul creșterii performanțelor fondului în beneficiul viitorilor pensionari”, a spus Dan Gheorghe, Chief Investment Officer al NN Pensii începând cu 18 noiembrie.

„Îmi face plăcere să îi urez bun venit lui Dan în echipa NN Pensii. Am încredere că experiența lui profesională va facilita îndeplinirea scopului financiar și social pe care industria noastră îl are. În acest rol, Dan și echipa sa vor contribui la stabilitatea financiară a viitorilor pensionari și, în paralel, prin investiții sustenabile, vor avea un aport esențial la dezvoltarea economiei locale”, a spus Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii.

BVB | Știri BVB