Update articol:

Dan Ioan Gheorghiu îl înlocuiește pe Iulian Iancu în funcția de președinte al Asociației Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al  Energiei

Ca urmare a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a membrilor Asociației Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al  Energie (CNR – CME) din 15 septembrie 2022, domnul Dan Ioan Gheorghiu a preluat calitatea de  președinte al Asociației.

Domnul Dan Ioan Gheorghiu îl înlocuiește, astfel, pe domnul Iulian Iancu, care, în conformitate cu Hotarârea Parlamentului României din 22 iunie 2022, a fost numit în funcția de Membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 Domnul prof. dr. ing. Dan Ioan Gheorghiu are o experiență de peste 60 de ani în sectorul energetic din România. Absolvent al Facultății de Energetică, secția Electroenergetică din cadrul Institutului Politehnic București în anul 1969, domnul Gheorghiu și-a început activitatea profesională la Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), unde, între anii 1969-1981, a fost inginer proiectant pentru partea electrică a centralelor și a stațiilor electrice și coordonator de proiecte pentru centralele electrice de termoficare. În cadrul ISPE a parcurs toate treptele ierarhice, astfel încât la vârsta de 30 de ani a fost numit director tehnic, iar la 42 de ani a devenit directorul general al ISPE. De asemenea, domnul Dan Ioan Gheorghiu este o voce importantă în sector, are opinii pertinente privind industria energiei din țara noastră și a  fost implicat activ în procesul de realizare a Strategiei Energetice Naționale 2001-2004.

Domnul Dan Ioan Gheorghiu este membru fondator al Asociației CNR-CME din anul 1992, iar în anul 2005 a fost ales vicepreședintele acesteia. „Pentru mine, CNR-CME a reprezentat întotdeauna pilonul organizațiilor nonguvernamentale din domeniul energiei, care a atras constant în interiorul organizației personalități marcante din domeniu și importante companii de profil. Prin activitatea sa, și mai ales prin evenimentele la care este organizator sau coorganizator, Asociația noastră reprezintă cea mai puternică voce din domeniul energiei care se implică activ în propuneri de modificare a legislației specifice și în punerea la dispoziția decidenților a materialelor suport pentru luarea unor decizii. CNR-CME este recunoscută la nivelul Consiliului Mondial al Energiei drept una dintre cele mai active organizații ale sale, și drept urmare, a fost invitată să propună reprezentanți in diferite Comitete de Studii și Grupuri de Lucru care activează în cadrul Consiliului. Doresc în continuare să particip și să mă implic în toate proiectele Asociației”, a declarat domnul Gheorghiu, la preluarea funcției de președinte al CNR-CME

Conducerea executivă a CNR-CMR își va derula, în continuare, activitatea în forma sa actuală.

Asociația Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) cuprinde cea mai mare rețea națională de specialiști din domeniul energiei şi este principala organizaţie din domeniul energiei din România, membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. CNR-CME este o organizatie profesională, apolitică, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau patrimonial, CNR-CME concentrează interesele diferitelor instituții și organizații din România interesate în problemele energiei și ale relației acesteia cu economia și cu mediul înconjurator, ale specialiștilor și ale societății civile.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022