Update articol:

Dan Petrescu era pilotul avionului prăbuşit la Milano -Corriere Della Sera

https://video.corriere.it/

Publicaţia italiană Corriere Della Sera spune că pilotul avionului prăbuşit la Milano era Dan Petrescu, 30 de ani, român cu cetățenie germană. Printre cei șapte pasageri care au murit împreună cu el, toți străini, se număra un cetățean francez de 65 de ani născut în România.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Un avion Pilatus PC 12 cu un singur propulsor, cu 8 persoane la bord, inclusiv un copil, s-a prăbușit lângă Milano peste o clădire aflată în curs de renovare. Din păcate, nu există supraviețuitori, potrivit publicaţiei italiene.

La fața locului sunt numeroase echipaje de pompieri, ppolițiști și carabinieri. Salvatorii au descris imagini îngrozitoare de la locul accidentului. Primarul din Milano Beppe Sala și primarul din San Donato Milanese Andrea Checchi au ajuns la fața locului: zona în care s-a prăbușit avionul se află, de fapt, la granița dintre cele două municipalități.

Avionul prăbușit decolase cu doar 11 minute mai devreme, la 13.04, de pe pista principală Linate. Aeronava a efectuat corect o manevră spre dreapta deasupra zonei Idroscalo și apoi, în loc de a continua spre sud, pe ruta planificată pentru a ajunge în Olbia, în Sardinia, aeronava s-ar fi întors brusc spre San Donato.

Un martor audiat de anchetatori a spus că a văzut flăcări ieșind din motorul Pilatus în timp ce acesta era încă în zbor. În prezent, nu pare că SOS a fost emis la bord.

 

MAE: Printre persoanele decedate în urma prăbuşirii avionului de la Milano se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie

BVB | Știri BVB