Update articol:

Dan Vîlceanu: Am avut două companii, pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament

Am avut două companii, pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament, a declarat Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, întrebat de afacerile familiei sale, spunând că „în politică, acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori”.

Acesta a explicat: „Aș vrea să clarificăm lucrurile acestea chiar de astăzi, din această discuție, pentru că este foarte important să știe lumea care este adevărul, ce este știre falsă și ce este adevărat. Da, există o companie la care faceți referire, care este o companie a părinților mei, înființată în 1997, când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică, la 18 ani trebuie să fii cel puțin precoce sau mai mult decât precoce să îți folosești părinții paravan pentru afaceri, dar, mă rog, în politică acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori, asta e. Nu există niciun fel de problemă din punctul acesta de vedere, iar în ceea ce privește contractele pe care le-ați văzut acolo declarate, toate, dar absolut toate și niciodată altfel, nici măcar la companii la care eu am fost acționar, acele contracte nu au fost câștigate decât prin licitație publică, niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”.

Ministrul Finanțelor spune că a avut două companii, însă le-a lichidat pe ambele când a intrat în Parlament: „Am avut două companii, pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament tocmai pentru a evita astfel de întrebări, pe care le aveți dumneavoastră astăzi, și cred că am făcut bine. Pe de altă parte, dacă vă uitați în declarația de avere, și scrie acest lucru, am avut acești bani tocmai din lichidarea unei companii”.

Cine este Dan Vîlceanu, propus de Florin Cîțu la șefia Ministerului Finanţelor

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022