Update articol:

Dancă: 700.000.000 lei din rezervele ANCOM, transferaţi la bugetul statului

 Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că bugetul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a fost aprobat prin ordonanţă de urgenţă, una dintre prevederi fiind transferul la bugetul statului a unei sume de aproximativ 700 de milioane de lei din rezervele ANCOM.

“Ca urmare a întârzierilor apărute în aprobarea bugetului ANCOM de către Parlamentul României, s-a instituit o excepţie temporară, doar pentru acest an şi bugetul a fost aprobat prin ordonanţă de urgenţă, iar una dintre prevederile importante ale acestui buget de venituri şi cheltuieli este transferul la bugetul statului a unei sume de aproximativ 700 de milioane de lei din rezervele ANCOM, sume transferate la bugetul statului pentru sprijinirea eforturilor de combatere a răspândirii epidemiei cu coronavirus”, a arătat Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

El a menţionat că un alt act normativ adoptat de Executiv vizează reglementarea activităţii ANCOM, mai exact suspendarea plăţii taxei de spectru.

“Un alt act normativ adoptat tot ca urmare a situaţiei generate de epidemia cu coronavirus vizează reglementarea activităţii ANCOM în această perioadă, respectiv o ordonanţă de urgenţă prin care sunt suspendate obligaţiile de plată, sunt exceptate de la obligaţia de plată a taxei de spectru pentru radiodifuzori în cursul anului 2020 şi, de asemenea, este amânată obligaţia de plată a acestei taxe pentru ceilalţi operatori de comunicaţii electronice care utilizează frecvenţe radio. Este amânată obligaţia de plată până la 31 octombrie 2020. Aceste măsuri vin din nou ca urmare a consultărilor desfăşurate la nivelul guvernului cu reprezentanţii structurilor asociative din domeniul comunicaţiilor şi media, care au solicitat suspendarea plăţii taxei de spectru în special pentru radiodifuzori pentru anul 2020, aceasta fiind o primă măsură de sprijin în acest sector adoptată de guvern”, a declarat Dancă.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021