Update articol:
Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume

Dăncilă despre susţinerea lui Isărescu la şefia BNR: “Am considerat că nu este momentul unei schimbări; atunci când faci o schimbare trebuie să vii cu o persoană care să aibă aceeaşi experienţă”

Viorica Dăncilă a anunţat, public, acum câteva minute că îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.     

Întrebată de scandalul din partid cu privire la conducerea BNR care va fi numită săptămâna viitoare, Viorica Dăncilă a spus la Antena3: “Nu a fost un scandal foarte mare. Au fost câţiva colegi care şi-au exprimat nemulţumirea poate într-o măsură justificată. Am văzut că domnul guvernator a avut de multe ori atacuri la adresa guvernului, la primul ministru şi probabil colegii nu au uitat acest lucru. 

Dar dincolo de programul de guvernare, dincolo de conducerea PSD,  dincolo de partidul la care ţin foarte mult, trebuie să fim foarte realişti şi să luăm cele mai bune decizii pentru România. Cred că avem nevoie de o persoană cu experienţă. Vedem ce se întâmplă pe plan internaţional, vedem că avem nevoie de oameni care, efectiv, pot să îşi asume această responsabilitate şi am considerat că nu este momentul unei schimbări. Atunci când faci o schimbare trebuie să vii cu o persoană care să aibă aceeaşi experienţă. 

Am vorbit şi cu domnul Florin Georgescu care este prim-viceguvernator , i-am cerut şi părerea dumnealui şi opinia domniei sale a fost tot aceasta.  

Cred că trebuie să luăm măsurile care sunt cele mai bune pentru Romania şi pentru români”. 

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, mandatul său la şefia BNR numărând 29 ani, performanța acestuia fiind menționată de World Records Academy.

La începutul săptămânii, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Mugur Isărescu va fi susținut de coaliția PSD-ALDE pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

Viorica Dăncilă a evitat, însă, până astăzi, să anunţe public susţinerea pentru guvernatorul BNR.    

Mai mulţi lideri PSD şi-au exprimat în această săptămână nemulţumirea cu privire la susţinerea lui Mugur Iăsrescu pentru un nou mandat la Banca Centrală.    

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020