Update articol:

Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament (completare)

Social-democraţii iau în calcul restructurarea Guvernului în Parlament, a afirmat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

Ea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de “abuz constituţional şi de putere” “la adăpostul imunităţii absolute pe care o are” pentru că nu a semnat numirea unor miniştri interimari.

Aceasta a declarat: „Pensionarii își primesc drepturile chiar dacă Președintele vrea să sacrifice și să blocheze constant România. Această situație creată de Iohannis, care prin refuzul de numi miniștri interimari ignoră în dispreț total reguli, legi și decizii ale Curții Constituționale, poate produce consecinte grave pentru cetățenii acestei țări și pentru relațiile României cu partenerii externi.

Refuzul de a numi miniștri interimari este un abuz constituțional și de putere pe care domnul președintele Iohanis își permite să-l facă la adapostul imunității absolute pe care o are în fața legii.

Curtea Constituțională a stabilit deja prin deciza 875/2018 că președintele în funcție nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniștrilor interimari. Aceștia trebuie numiți pentru a fi asigurată buna funcționare a guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii. Vreau să îi asigur pe toți că nu ne temem și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014