Update articol:

Dăncilă: Prima sarcina a lui Mihai Fifor ca ministru de interne  va fi să solicite de urgență în toate județele verificări privind modul de funcționare a inspectoratelor de poliție

Prima sarcina a lui Mihai Fifor, numit interimar la Ministerul de Interne,  va fi să solicite de urgență în toate județele verificări privind modul de funcționare a inspectoratelor de poliție și cum sunt respectate procedurile de intervenție în caz de urgență, a declarat acum câteva minute premierul Viorica Dăncilă, la sediul MAI.

Aceasta a mai spus: “Țin să precizez că mă voi implică personal în eficientizarea modului în care instituțiile statului se raportează la cetățeni.

Au demisionat în aceste zile șeful STS și șeful MAI. Au mai fost demiteri, vor mai fi. Vreau să fie clar, aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care au greșit. Vă asigur că vom lua în continuare cele mai stricte măsuri. Cer tuturor factorilor implicăți să trateze cu maximă responsabilitate și să prezinte cât mai repede rezultatele anchetei. Ne vom asumă o analiză complexă a celor implicăți în protejarea cetățenilor. Românii trebuie să continuă să creadă în MAI”.

Viorica Dăncilă a mai spus: “În spațiul public s-a promovat mult lupta împotriva corupției și ea trebuie să continue. Nu s-a promovat lupta împotriva criminalilor, violatorilor. România nu e țara infractorilor, a violatorilor, a criminalilor. Ca premier, nu voi lăsa să se lipsească această etichetă, dar ne trebuie consens. Nu putem să aducem înapoi ceea ce, deja, a avut loc. Suntem alături de familii, iar cuvintele sunt sărace ca să exprime ceea ce simțim. Trebuie să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai repete. Să îi pedepsim pe cei vinovați și să reglementăm ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

Am discutat cu toți cei care se pot implica. Am găsit o dorință de a reglementa lucrurile la MAI. Nu e oportun să dăm vina unii pe alții, scindează societatea. Avem nevoie de o abordare pragmatică, să aducă în prim-plan măsurile pe care le luăm. Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a da o OUG care să reglementeze lucrurile, fie că vorbim de MAI sau alte entități.

Dacă vom ieși cu declarații politice, nu vom rezolva problemele. Oamenii s-au săturat de asta. Acesta trebuie să fie calea pe care trebuie să mergem.

Voi urmări fiecare decizie, fiecare pas care se face pentru că este important ca această anchetă să se desfășoare cât mai repede, avem această datorie morală. Cetățenii și familiile așteaptă să vadă ce vor face autoritățile, ce răspuns vom da la aceste tragedii”.

 

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)