Update articol:
Forumul pieței de capital, ediția a III-a

Dan DRĂGAN, Secretar de Stat: Piața de capital este un instrument absolut necesar prin care companiile pot să își atragă surse suplimentare de finanțare (video)

Ministerul Economiei consideră că piața de capital este un instrument absolut necesar prin care companiile din mediul economic pot să își atragă surse suplimentare de finanțare, a declarat Dan Dragoş DRĂGAN, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la cea de-a treia ediţie a Forumului Pieţei de Capital, organizat de financialintelligence.ro.    

Domnia sa a mai spus: “Totodată, pe lângă atragerea acestor sume, companiile pot să își ridice și standardul de transparență și, inclusiv, standardele procedurale. Acest lucru crește competitivitatea în timp a companiilor. Transparenţa şi o mai bună procedurare vor ajuta companiile să activeze într-un mediu concurențial care se așteaptă să fie mai intens.

În cadrul MEEMA avem companii importante care sunt prezente la BVB, companii care realizează un volum important din volumul zilnic de tranzacționare și aici mă refer la Electrica, Nuclearelectrica, Romgaz, dar şi companii care nu mai sunt sub directa coordonare a ministerului, respectiv Transgaz şi Transelectrica.

Vorbim de companii puternice, care au planuri de dezvoltare și de investiţii în perioada următoare.

Ministerul Economiei dorește ca firmele aflate în subordinea sa să realizeze noi planuri de investiţii pirn care să își dezvolte noi capacități de producție, să poată să atragă resurse financiare noi care vor contribui la o dezvoltare economică mai sustenabilă a economiei.

Companiile amintite mai sus sunt din domeniul energiei. S-ar putea să existe și alte firme care vor încerca să atragă resure financiare însemnate prin BVB.

La aceste resurse se vor adăuga banii care vor veni prin planurile și alocările CE, respectiv planurile de reziliență, reconversie și revenire după această perioadă dificială – vor fi sume impresionante de bani – care vor fi alocate pe trei segmente principale – digitalizare, economie verde, sustenabilă, şi economie circulară, adică mai multe lanțuri valorice care să fructifice mai bine avantajele.

Aceste planuri de investiţii sunt în corelare și cu noua Strategie Energetică și cu Planul Național Integrat de Schimbări Climatice care afectează în sens pozitiv o parte din companiile prezente la BVB , în sensul că o nouă direcție și o nouă cale vor trebui urmate de acestea. Pot să vă asigur de sprijinul Ministerului, al domnului ministru Virgil Popescu, de întregul suport pentru o dezvoltare şi a BVB şi totodată trecerea la o piață emergentă bine funcţională, cum găsim în alte piețe din estul Europei”.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (01/10/2020)

Decizia ASF nr. 1168/30.09.2020

PREBET SA AIUD (PREB) (01/10/2020)

Notificare prag detineri/vot>20%

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (01/10/2020)

Publicare anunt privind selectia membrilor Directoratului

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (01/10/2020)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

TERAPLAST SA (TRP) (01/10/2020)

TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 mil EUR