Update articol:

Dănescu (ARB): Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri de investiţii

Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri de investiţii, aproximativ 85%, reprezentând o abordare complementară, necesară, educată, de utilizare inteligentă a banilor, a declarat, marţi, Florin Dănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Potrivit acestuia, industria bancară este unul dintre cei mai mari promotori ai fondurilor de investiţii. “În cadrul activelor, ponderea cea mai mare vine din grupurile bancare. Rămâne importantă distribuţia acestor produse, componenta de educaţie financiară. Şcoala trebuie să o facă mult mai puternic. (…) Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri, aproximativ 85%. Deci nu este o alternativă, este o abordare complementară, necesară, educată, de diversificare, de utilizare inteligentă a banilor şi care ţine foarte mult de trei elemente: competenţă, încredere şi cunoaştere”, a menţionat Florin Dănescu, la Summitului Administratorilor de Fonduri din România.

Acesta a subliniat că, în România, creşterea intermedierii financiare în ansamblu, cu toate aspectele sale complementare, cu îmbunătăţirea structurii investiţionale este absolut vitală pentru România.

“Dacă ne uităm la cifrele industriei bancare, ne dăm seama că stăm de câţiva ani în nevoia de a trece într-o etapă superioară. Etapa aceasta superioară ar putea fi sintetizată într-un singur indicator: incluziunea financiară, nu intermedierea financiară în sine. Câţi clienţi au cunoştinţele, încrederea, resursele de a investi în toate formele de investiţii? În mod evident că avem o problemă de volum. Cred că prin 2007 incluziunea financiară era pe la 57%, astăzi este la 67%, deci poate fi considerată o creştere mare. Incluziunea financiară înseamnă să ai un cont până la urmă la o bancă şi să-ţi poţi administra resursele financiare, măcar în această formă, simplă. Evident că nu trebuie să privim în momentul de faţă care este structura dobânzilor în momentul de faţă, ci să privim istoric”, a mai spus preşedintele ARB, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, la nivelul intermedierii financiare generale, la nivel bancar, România se află pe ultimul loc. “Avem 26% ca şi intermediere financiară din PIB, creditare acordată populaţiei şi companiilor”, a mai spus Florin Dănescu.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri organizează a III-a ediţie a Summitului Administratorilor de Fonduri din România, care se va desfăşura online în 28 şi 29 septembrie 2021.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions