Update articol:

Daniel Buda: Cantităţi însemnate de cereale din Ucraina rămân în UE, ceea ce generează o concurență profund neloială pentru fermierii din întreaga UE, din România

Foto Facebook Foto Facebook

Cantităţi însemnate de cereale din Ucraina rămân în UE, în condiţiile în care acestea ar trebui să ajungă mai ales în țările africane. Fenomenul generează o concurență profund neloială pentru fermierii din întreaga UE, din România, deoarece fermierii din Ucraina nu au avut niciun fel de limitări cantitative în privința îngrășămintelor chimice, pesticidelor sau a insecticidelor, a atras atenţia eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI), în Parlamentului European.

Daniel Buda a explicat: ”Cu toții privim spre Ucraina, manifestându-ne aprecierile, empatia pentru victimele și suferințele acestui popor. Europa și lumea întreagă îi asigură mai departe de întregul sprijin pentru a face față acestui război. Trebuie să fim conștienți, însă, de provocările cu care se confruntă statele aflate la granița cu Ucraina din perspectiva tranzitului de cereale. România înțelege pe deplin importanța acestuia și necesitatea asigurării unei securități alimentare la nivel mondial. Tocmai de aceea am deschis noi pune de frontieră și am redus la maximum posibil birocrația. Se constată, însă, un fenomen îngrijorător, respectiv rămânerea unor cantități însemnate de cereale din Ucraina pe teritoriul Uniunii Europene, dar mai ales în țările de la graniță cum ar fi România, deși aceste cereale ar trebui să ajungă mai ales în țările africane. Acest lucru generează o concurență profund neloială pentru fermierii din întreaga UE, din România, care se văd nevoiți să își vândă propria producție mult sub prețul de cost. Solidaritatea trebuie să existe, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne distrugem proprii fermieri”, a conchis eurodeputatul Daniel Buda. 

Potrivit lui Daniel Buda, calitatea cerealor din Ucraina  este mult sub standardele celor din Uniunea Europeană: “Dincolo de acest aspect, prețul de vânzare foarte scăzut a cerealelor din Ucraina îi determină pe fermierii din România fie să rămână cu propriile cerealele în hambar, asta dacă le au, fie să le vândă la un preț de nimic. Acest lucru este cunoscut și de autoritățile naționale și se lucrează în acest sens. În același timp și instituțiile europene trebuie să fie ancorate în asigurarea unui tranzit de cereale din Ucraina către statele africane, acolo unde este cu adevărat nevoie de ele!”

 

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni