Update articol:

Daniel Zamfir: Legile de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor băncilor, IFN-urilor, recuperatorilor și executorilor au trecut de comisii în Senat, urmează votul în plen

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Legile de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor băncilor, IFN-urilor, recuperarorilor și executorilor au trecut de comisii în Senat, urmează votul în plen, a anunţat acum câteva minute senatorul Daniel Zamfir, adăugând că doar PNL a votat  împotrivă.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a depus în Parlament, în luna septembrie, patru proiecte de lege care vizează protecţia a circa 4 milioane de familii care sunt supuse unor clauze „abuzive”.

Vezi aici proiectele: https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=243A7A5F-3C91-49D9-931C-FEF93B6BCAA7

Potrivit acestuia, se impune adoptarea „cât mai repede posibil” a acestor legi, pentru a le armoniza nevoilor de protecţie a consumatorilor.

„Legile sunt extrem de necesare pentru că se adresează unui număr de circa 4 milioane de familii care sunt supuse abuzurilor – fie clauze abuzive, fie cu executările silite. Am discutat cu oameni din industria financiar-bancară, cu care am stabilit plafoane la care să ajungă dobânzile, pentru a le armoniza cu nevoile de protecţie a consumatorilor. Ca atare, văd extrem de necesar să le adoptăm cât mai repede posibil”, a susţinut Zamfir. „Am stabilit aici, în urma discuţiei cu oameni din industria financiar-bancară, a societăţilor de recuperare, nişte criterii, nişte plafoane la care să ajungă aceste dobânzi, tocmai ca să armonizăm atât nevoile de protecţie a consumatorilor, cât şi să permitem ca sistemul bancar să funcţioneze bine”, a explicat el.

 

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020