Update articol:

Daniela Coţa, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost suspendată din PSD Zalău, după ce a fost reţinută de procurori

Daniela Coţa, care a fost consilier de stat pe probleme de tineret și sport al premierului Viorica Dăncilă, a fost suspendată din calitatea de membru al PSD Zalău, după ce, în cursul zilei de ieri, 21 mai, aceasta a fost reținută de procurori, alături de soțul ei, Vasile Coţa, pentru o perioadă de 24 de ore. Daniela Cota a deținut și funcția de președinte al Organizației de femei a PSD Sălaj.

PSD Zalău a transmis: “Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coța Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancțiune:
– suspendarea pe o periodă de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coța Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”.

Daniela și Vasile Cota, președinte al Clubului Volei Municipal Zalău, au fost reținuți de procurori pentru 24 de ore, având calitatea de suspecți într-un dosar privind modul în care au fost gestionate fondurile obținute de club de la bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020. Daniela Cota este acționar la Clubul Volei Municipal Zalău.

Acțiunea de ieri a procurorilor vine la mai puțin de două săptămâni de la perchezițiile desfășurate de aceștia la conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalău, privind modul în care au fost gestionate fondurile obținute de la bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020.

Procurorii salajeni au explicat atunci: “În dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, se efectuează urmărirea penală în rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, prevăzută de dispozițiile articolului 320 alin. 1 și 2 Cod penal, uz de fals, prevăzută de dispozițiile art. 323 Cod penal, delapidare prevăzută de dispozițiile art. 295 Cod penal cu aplicarea articolului 328 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prevăzută de dispozițiile articolului 322 alin. 1 Cod penal cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal și obținere ilegală de fonduri în formă continuată prevăzută de dispozițiile art. 306 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate, ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local.

 În vederea administrării probatoriului, necesar pentru stabilirea stării de fapt, la dată de 11.05.2020, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de judecătorul de dreptul și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinul ofițerilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Sălaj- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Acțiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de trei percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău și la domiciliul și locuința unor persoane fizice, locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei. 

Cercetările continuă în cauza în vederea stabilirii stării de fapt, a existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală în rem ( cu privire la fapta n.red.) și pentru stabilirea vinovăției autorilor.

Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăției”.

BVBStiri BVB

DEUTSCHE BANK TURBO SHORT 0.10/8/7.5 (EBDBKTS24) (27/05/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Mai 2020

Sphera Franchise Group (SFG) (27/05/2020)

Hotarari AGOA-AGEA 26.05.2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2020)

Precizari privind completarea ordinii de zi a sedintelor AGA 12(15).06.2020