Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL EDITIA A II-A

Daniela Șerban, ARIR: Emitenții trebuie să se prezinte mai bine în fața investitorilor; sunt listate companii foarte bune pe care nu le cunoaștem

Tot ce trebuie să facă emitenții este să se prezinte mai bine în fața investitorilor, consideră Daniela Șerban, președintele Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Ea a precizat că a vizitat fabrica Electromagnetica, fabrica Teraplast: “Va asigur că nu le cunoaștem, din punct de vedere al produselor pe care le fac. Sunt companii foarte bune din punct de vedere operațional, care trebuie să se prezinte mai bine în fața investitorilor”.

Daniela Șerban a remarcat că, din perspectiva companiilor listate, există o dorință de a comunica mai bine cu investitorii, fapt demonstrat chiar de înființarea ARIR, dar și de prezența la Forumul Pieței de Capital a unor companii precum Alro, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica, Innova Project Consulting.

Președintele ARIR spune că transparența companiilor este sub nivelul așteptărilor investitorilor: “Am realizat un studiu de percepție, atât în noiembrie, în rândul investitorilor instituționali, cat și în mai, în rândul investitorilor individuali, și cunoaștem faptul că raportarea și transparența sunt sub nivelul așteptărilor investitorilor. A fost important pentru noi să nu ne îmbătăm cu apă rece și să vedem care este situația. Lucrurile sunt pe cale să se schimbe și deja asta se întâmplă. Din perspectiva companiilor listate, este un efort foarte mare birocratic – sunt echipe mari în cadrul companiilor care se ocupă cu procesul de raportare, în principal, și mai puțin cu partea frumoasă a relației cu investitorii, și anume întâlniri cu investitorii, redactare de prezentări atractive, în română și engleză de dorit, conferințe telefonice, participarea la evenimente. Aici este și rolul nostru și o să încurajăm mult mai mult această comunicare directă. În orice moment, puteți găsi în ARIR un punct de legătură cu companiile care sunt membre ale Asociației, pe deoparte, dar și în perspectiva creării unor evenimente. Felicit Financial Intelligence pentru că a reușit să adune la Forumul Pieței de Capital actori din toate ariile pieței de capital”.

Daniela Șerban apreciază că, la noi, piața de capital oferă prea puțin risc. În opinia sa, piața derivatelor va aduce un plus de atractivitate și de activitate, ceea ce s-a văzut și în cazul lansării produselor structurate.

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/04/2020)

Notificare prag detineri/vot 10%

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/04/2020)

Exercitarea optiunii de dobandire actiuni administrator neexecutiv Digi

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (06/04/2020)

Solicitare ASF ref. completare ordine de zi AGA 23/24 apr 2020

SOCEP S.A. (SOCP) (06/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 28/29.04.2020