Update articol:

Danske Bank şi-a închis toate activităţile bancare din Estonia

Danske Bank a anunţat astăzi  că activitatea sa din Estonia a intrat în lichidare, după ce, în februarie, autoritatea de reglementare de la Tallinn (FSA) i-a cerut să-şi închidă subsidiara, aflată în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de spălare de bani, transmite Reuters.

“Danske Bank şi-a închis în esenţă toate activităţile bancare din Estonia, în concordanţă cu planurile convenite cu FSA”, a afirmat Frederik Bjoern, vicepreşedinte executiv şi preşedinte al Comitetului de lichidare. Toate logo-urile şi însemnele Danske Bank vor fi scoase de pe clădirea sediului central din Tallinn în următoarele zile, a precizat oficialul băncii daneze.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al filialei estone a Danske Bank a fost găsit mort în grădina casei, conform presei, aparent fiind vorba despre o sinucidere.

Danske Bank este investigată în prezent în Danemarca, Estonia, Marea Britanie şi SUA pentru spălare de bani prin intermediul sucursalei sale estone. Banca este acuzată că între anii 2007 şi 2015 a efectuat prin intermediul filialei sale din Estonia operaţiuni de spălare de bani în valoare de circa 209 miliarde de euro, în special în favoarea unor cetăţeni ruşi. Aivar Rehe era doar martor în această investigaţie.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/05/2020)

Litigiiu la 22.05.2020

TERAPLAST SA (TRP) (22/05/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

CEMACON SA (CEON) (22/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014