Update articol:

Darius Vâlcov: “Finanţele au cerut agenției de rating Standard & Poor’s să amâne perspectiva, din cauza neadoptării bugetului de stat”

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a cerut agenției de rating Standard & Poor’s să amâne perspectiva, din cauza neadoptării bugetului de stat, ceea ce poate afecta evaluarea, a declarat, astăzi, la Antena3, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economie al premierului Viorica Dăncilă.

„Cred că a fost un demers corect, tocmai pentru a lăsa o perioadă de două săptămâni, astfel încât să vedem dacă bugetul va fi aprobat, pentru că și acesta este un punct foarte important. Știți că, la ora actuală, România, din cauza președintelui Iohannis, nu are buget. Acesta este un punct vulnerabil, atunci când agențiile de rating evaluează situația unei țări. Pe de altă parte, pentru a se vedea care sunt perspectivele Ordonanței 114 și a altor măsuri fiscale”, a explicat Vâlcov.

Întrebat dacă nu s-au grăbit cu această aprobare a Ordonanței 114, Darius Vâlcov a spus:  „Deocamdată nu vedem niciun fel de efect. Ordonanța nu știu dacă a fost dată prea devreme. Unii poate consideră că a fost dată prea târziu. (…)Vom vedea în viitor dacă a fost un moment corect sau Guvernul s-a grăbit”.

S&P Global Ratings a menținut ratingul pentru România la „BBB- / A-3” pentru creditele în monedă străină și locală, iar perspectiva de rating este în analiză, potrivit unui comunicat al agenției de rating.

Potrivit acestuia, ratingurile României continuă să fie susținute de nivelurile moderate ale datoriei externe private și publice: “În opinia noastră, eficacitatea instituțională a României rămâne slabă, ceea ce pune presiune pe ratinguri. România a solicitat să facă apel cu privire la perspectivele de rating ale S & P Global Ratings decizie, iar noi am acceptat acest apel. Menținem evaluările noastre „BBB- / A-3” pentru România. Perspectiva este în apel”.

Perspectiva va fi comunicată peste două săptămâni, a mai anunțat instituția.

 

S&P menține ratingul României la ‘BBB-/A-3’ dar amână decizia privind perspectiva de rating, la cererea autorităților

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/06/2021)

Numire Presedinte provizoriu CS si aprobare componenta comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii