Update articol:

Darius Vâlcov la Antena 3: ROBOR, crescut în mod artificial de nouă bănci comerciale

ROBOR a crescut astăzi, după acuzațiile lui Darius Vâlcov

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a declarat luni seară, la Antena3, că ROBOR creşte în mod artificial, nouă bănci comerciale influenţând majorarea acesteia.
Considerat strategul PSD în materie de economie, Darius Vâlcov a spus: “Cred că va amintiți că și ROBOR-ul acesta umflat artificial de către nouă bănci, pentru că ROBOR-ul, trebuie să știe toată lumea, este modul în care se calculează după cum se împrumută nouă bănci comerciale între ele, dintre care doar una de stat, și anume CEC. Celelalte își dau cu doi lei împrumut, cealaltă dă înapoi cu doi lei, atunci doi lei este dobânda. Dacă mâine ne trezim dimineață și stabilim că este patru lei, patru lei este dobânda, și nimeni nu poate interveni”.
Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,35%, dar indicele Robor la şase luni a crescut la 3,48%, cel mai mare nivel din martie 2014.

• Darius Vâlcov, dezvăluiri despre programul de guvernare: “Economia României a crescut cu 24%”

Darius Vâlcov a mai spus, luni seară, că economia României a crescut cu 24 % de când coliția PSD-ALDE a preluat conducerea Guvernului. Acesta a menţionat: ”Am fost partener în realizarea programului de guvernare, alături de Liviu Dragnea. În construirea lui au fost foarte multe discuții, am încercat să vedem care e viziunea politică. Noi vrem să urmăm modelul irlandez. Iralnda este țara din Uniunea Europeană care are cea mai mică povară fiscală. Economia României a crescut cu 24%. Am depășit Grecia, anul acesta vom depăși Cehia și Portugalia. În 2020 vom depăși Finlanda și vom ajunge pe locul 12, acum suntem pe locul 16. În 2016, veniturile românilor erau de 50 de miliarde de euro, noi vrem să ajugnem la 75 de miliarde de euro. Acum suntem la 62 de miliarde. De când a venit coaliția PSD-ALDE la guvernare au venit peste 12 miliarde de euro și vor mai veni 13 miliarde”.

BVB | Știri BVB

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (18/07/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Complex Hotelier Dambovita S.A.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/07/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)