Update articol:
DECLARAŢII INCENDIARE LA DC NEWS: "Război hibrid în România, totul se leagă de bani şi interese"

Darius Vâlcov: “Este o posibilitate mare ca gazul românesc să ajungă în mâinile rușilor”

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, considerat eminenţa cenuşie a PSD, a făcut, astăzi, la DC News, declaraţii şocante pe mai multe teme de actualitate, adăugând că nu exclude să fie chiar arestat după interviu.

Darius Vâlcov a spus: ”În momentul în care servicii secrete se ascund sub libertatea presei, este datoria noastră să le devoalăm și o să le devoalez încet, încet, pe fiecare, astfel încât oamenii să înțeleagă legături care păreau imposibil de analizat, pentru că nimeni nu avea curajul să le facă. În momentul în care credibilitatea ta, viața ta este redusă și ești adus la stadiul ultim de denigrare, îți dai seama că nimic nu ai ce pierde și este bine să ieși să spui românilor ce ai de spus, chiar dacă după ce ies din emisiunea dvs. mi se întâmplă, la fel ca la B1, și vine un individ în colț și-mi pune cătușele”.

Darius Vâlcov este de părere că România se află într-un război hibrid deoarece totul se raportează la bani: “’Totul se leagă de bani. Vorbim de interese, interese foarte mari. Mi se pare că foarte puțină lume a știut să apere interesele României, românilor. Probabil interesele altora, și acest altora este extrem de vast, fac ca interesele românilor și ale României să rămână pe un plan secundar. În momentul în care vrei să pui interesele românilor și ale României pe primul plan, în acel moment devii penal, devii șantajabil, familia ta este sub o presiune și un risc enorm și de regulă cedezi”.

Consilierul economic al premierului a mai susţinut liderii puterii sunt supuși la presiuni, chiar Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea: “Presiunile sunt enorme. De la amenințări cu moartea până la șantaj la familie. Eu nu am fost amenințat, dar președintele Dragnea a fost amenințat cu moartea”.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a negat zvonul potrivit căruia ar urma să devină prim-ministru: ”Nu este adevărat, este o invenţie aruncată pe piaţă. Eu am spus şi repet nu mai fac parte din niciun partid politic, nu voi mai face parte şi nu voi mai accepta nicio astfel de funcţie. Nu acesta este rolul pe care mi l-am propus în viaţă. Vreau să le arăt românilor cum pot să trăiască mai bine. Acest lucru nu se poate face dacă intri în aceste jocuri politice”.

Darius Vâcov susține că “este o posibilitate mare ca gazul românesc să ajungă în mâinile rușilor”: “Anul trecut, OMV a avut un profit de 2,6 miliarde de lei. Asemenea profituri numai pe partea de OMV. Trebuie discutate aceste lucruri și nu se mai acceptă un șantaj la statul român. Doar statul austriac să câștige de fiecare dată? S-a putut o dată, acum nu se mai poate. Piața de capital mondială și informațiile pe surse spun că Gazprom este posibil sa fie actionar majoritar în OMV. Nu avem certitudine, dar este o posibilitate mare ca gazul românesc să ajungă în mâinile rușilor. O soluție este să venim să reparăm în continuare aceste lucruri.
(…) Dacă taxele și tot ce trebuie să plătiți statului român depășesc 25%, noi ne oprim acolo. Adică orice s-ar întâmpla să nu depășiți 25% față de alte țări cu 40% mi s-a părut o ofertă bună. A fost refuzată. S-a mers pe ideea că trebuie să se plăteacă redevența actuală, adică între 3 și 3,5%. Actuala redevență sună bine public, 13,5%, dar dacă ne întoarcem în 2001-2017, OMV-ul a plătit o redevență de 5,5%. Ei, atunci degeaba aruncăm acest 13,5% în față și spunem că noi suntem mulțumiți, dar dacă se poate să plătim deloc și ne luăm noi riscurile, iar statul român să fie fericit că poate tranzităm pe aici doar gazele – ei, nu se poate așa. Trebuie să rămână măcar 50% pe piața din România – asta a fost propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea (….) Recent, pe 8 ianuarie, CEO-ul de la OMV are o întâlnire cu Iohannis. Nu știu ce au discutat, pentru că dl Iohannis nu face publice astfel de date. În iulie, Parlamentul adoptă legea și pune acei 6,3 miliarde capac și cei 50% din tranzacționare să rămână în România. Apoi, în august, președintele respinge. Ieri un austriac vine și spune că sunt probleme mari în România. Păi, sunt: România nu va mai vinde gazul pe gratis!”.

 

Atac la Cozmin Guşă: ”S-a dorit să fiu racolat de KGB”

Darius Vâlcov a susținut că a primit, direct de la Cozmin Gușă, oferta de a fi racolat de KGB, însă a refuzat: “În 2015 aveam oferta de a trăda PSD, de a forma o echipă din PSD, să fiu numit prim-ministru al României într-o alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea. Mi-a fost făcută propunerea pe linia Gușă-KGB. Spun asta pentru că mi-a fost făcută de câtva ori la hotelul Majestic din Băneasa, unde au fost de față Vasile Blaga, Cozmin Gusă şi fostul membru CNA Valentin Jucan. Denise Rifai a fost de multe ori a fost de multe ori acolo, precum și Rareș Bogdan, Murad, patronul hotelului, și Șerban Pop de multe ori. Pe linia KGB, se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Guşă, că știu de vizita de la Moscova din 2009 cu Mircea Geoană. S-a dorit să fiu racolat de KGB. Am refuzat. Domnul Gușă a încercat să mă racoleze pe mine”.
Potrivit ştiripesurse.ro, Darius Vâlcov, în calitate de ministru de Finanțe, era membru al CSAT și ar fi trebuit să informeze premierul și serviciile secrete despre faptul că a fost căutat de către cei de la KGB. Întrebat dacă a fost informat cu privire la aceste aspect, fostul premier Victor Ponta a spus:”N-am fost informat, dar sper că a informat măcar SRI și SIE.
Darius Vâlcov a mai spus: ”Probabil sunt lucruri grave pe care le spun, dar trebuie să le spun pentru că oamenii trebuie să le audă (…) Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite”.
Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă, au încercat să mă racoleze și pe mine”.

Reacția lui Cozmin Gușă a venit în aceeași zi, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv: 

”Prima mea replică, reacția simplă este «Alo, să vină salvarea!» Băiatul ăsta în mod sigur a pățit ceva, pentru că el nu era așa și o spun în cunoștință de cauză. Îl cunosc bine, poate cel mai bine. Dar asta cu salvarea și cu controlul psihiatric pe care eu îl consider absolut necesar în acest moment, dacă cineva vrea să-i facă un bine, trebuie să-l ducă la doctor și să vadă ce anume l-a șocat atât de mult din evenimentele din ultimii ani, încât să aibă asemenea devieri care sunt de natură psihiatrică.

El era un băiat deștept, de viitor, cu bagajul necesar să reușească, și felul în care el a evoluat în reacția cu mine nu l-a recomandat niciodată pentru asemenea devieri de limbaj și devieri comportamentale. Niciodată. Și nici în campania lui din 2004 în care l-am ajutat să ajungă primarul Slatinei, nici după aceea când l-am cununat, nici când i-am botezat fetița, la niciuna, de fapt, din întâlnirile la care el se cerea mereu să fie prezent ca să-l cunoască lumea nu a dat vreo dovadă, așa că el, săracul, e lovit la mansardă și-mi vine foarte greu să vorbesc așa despre el în condițiile în care am ținut foarte mult la el. Îl consideram din familie.

 L-am învățat politică și detaliile alea pe care le vorbește el legate de mesele la care am participat, bineînțeles că am participat la foarte multe mese și la foarte multe întâlniri în calitatea lui de fin al meu, nu în cea de om politic. El era un primăraș de Slatina care a fost parașutat pe baza unor merite pe care le avea.

Eu aș putea să înțeleg de ce face el aceste prostii și colportează minciuni publice atât de evident. În competiția asta internă pentru cine o va înlocui pe Veorica-Vasilica, șmecherul de Dragnea a așezat mai mulți cai la start. Unul este Mihai Fifor, altul este Carmen Dan și unul este Darius, pe care l-a păcălit Dragnea că ar putea să o înlocuiască pe Viorica-Vasilica. Nu știu în ce film de groază ar putea un președinte cum este Klaus Iohannis să accepte o nominalizare de tip Darius Vâlcov.

Asta cu KGB-ul, cu PSD-ul… era o obsesie a lui Coldea. Acest Florian Coldea care având o relație cu americanii își dorea foarte mult, în paralel, să penetreze și la Moscova. Să fie cumva de încredere, să joace la dublu, să aibă relații acolo și mereu se împiedica de mine și a colportat acesată gogomănie  legată de relațiile mele cu KGB-ul. Da, eu am relații la Moscova și cunosc oameni. Cunosc oameni din mediul politic, oameni din mediul de afaceri, pentru că am avut mereu dorința să acționez pe partea economică pentru ca să facem economii la importul de gaz, de exemplu. 

Ce știa el despre vizita lui Geoană de la Moscova din 2009, când nici eu nu am știut? Da, eu am fost la Moscova după ce am fost la Washington să discut despre campania electorală, în condițiile în care voiam să ne asigurăm că nu se amestecă nimeni să-l facă iar pe Băsescu președinte. Dar nu am fost niciodată cu Geoană și habar n-am avut că Geoană a fost acolo. Săracul Darius amestecă vizita lui Geoană cu vizita mea de care într-adevăr știa, dar știa toată opinia publică, pentru că am spus-o la televizor. (…) Cu aceste cuvinte pe care le-a spus, Darius a ieșit dintr-un cerc al bunului simț al întâlnirilor publice din care nu poți să relatezi. Nu numai că mă vedea combinat cu CIA-ul pe vremuri, dar acuma nici mai mult, nici mai puțin aș avea un grad așa de mare în structurile secrete rusești încât, nu că acționez la ordinul lor, mai mult… racolez! Adică orice lucrător de orice serviciu secret din lume ar râde în hohote, pentru că așa ceva nu este posibil”.

 Darius Vâlcov susține că i s-a propus să fie vicepreşedinte al Băncii Mondiale

Darius Vâlcov a mai spus că după ce a refuzat, în 2014, prelungirea unui acord cu FMI, care, în opinia lui ar fi fost în detrimentul țării, fostul preşedinte Traian Băsescu i-ar fi trimis o scrisoare prin care îi cerea să își dea demisia de la Ministerul Finanțelor și să ocupe funcția de vicepreședinte al Băncii Mondiale. Propunerea ar fi fost făcută cu o săptămână înainte de a fi arestat. Darius Vâlcov a explicat: “În martie, înainte de a fi arestat, domnul Basescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, consilier, care mai departe a transmis prin domnul Mihai Niţă, fost senator, actual deputat, o scrisoare prin care mi se cerea sa-mi dau demisia de la Ministerul Finanţelor şi să merg vicepreşedinte la Banca Mondială. Mi-a venit cu o săptămână înainte de a fi arestat. Am refuzat”.

Darius Vâlcov: “Digi 24 este o televiziune a SRI, prin intermediul căreia se spală bani”

Laura Codruța Kovesi a ignorat eventuale ilegalități comise de cei de la Digi pentru că are o relație cu șeful de marketing al postului, a mai spus consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, adăugând că Digi 24 este o televiziune a SRI, prin intermediul căreia se spală bani.
Vâlcov a mai explicat că Digi 24 este o televiziune care are pierderi anuale de 4 milioane de euro: ”Se bagă bani într-o gaură neagră! (…) Dacă au ajuns în televiziunea Digi 24, prin intermediul căreia se plătesc agenți SRI, asta nu știu, dar au fost spuse în Comisia SRI. Spuneți-mi ce companie investește într-o televiziune care are pierderi, ce om cumpără astfel de acțiuni la bursă? Agenții SRI sunt plătiți prin intermediul emisiunilor la acest post de televiziune”.

Darius Vâlcov: “Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei 19 jurnaliști de pe lista informatorilor SRI”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este unul dintre “cei 19 jurnaliști de pe lista informatorilor SRI” furnizată de fostul ofițer Daniel Dragomir Comisiei de Control al SRI, a susţinut Vâlcov, menţionând: “Ştie toată lumea că domnul Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei 19 jurnalişti de pe lista informatorilor SRI. Este o informaţie care poate fi verificată. Lista e dată de Daniel Dragomir, dar sunt mulţi alţii pe care nu-i ştie domnul Dragomir, dar îi ştiu alţii”.

* Darius Vâlcov despre lipsa autostrăzilor: 48 de studii de fezabilitate pentru un nod

Darius Vâlcov a vorbit şi despre piedicile care au ținut în loc construirea de autostrăzi, interesele și banii care se pierd pe studii de fezabilitate refăcute de zeci de ori în zadar. “Când vorbiți de infrastructură trebuie să ne ducem în spate și să vedem de ce nu se pot face autostrăzi în România. Păi nu se poate face pentru că vă dau un singur exemplu, nodul Dobra, care este pe o autostradă în România, cred că Lugoj-Deva. Acest nod a fost uitat atunci când trebuia să se facă studiul de fezabilitate și constructorul a constatat că lipsește nodul de legătură. «Păi fă un studiu de fezabilitate», i-a spus CNAIR-ul la acea vreme, în 2012. A făcut un studiu, l-a făcut și pe al doilea, l-a făcut și pe al treilea, la al 48-lea s-a finalizat. Știți al câtelea a fost ales? Primul. Statul român va plăti însă 48 de studii de fezabilitate, dar primul a fost ales. S-a întârziat patru ani de zile pentru un nod, s-au făcut 48 de studii de fezabilitate. Avem două autostrăzi din România unde corecțiile au costat mai mult decât construcția. Când vorbesc de autostrăzi vorbesc de cioturile astea de autostrăzi”.
O altă cauză a încetinirii proiectului de construcție o reprezintă acțiunile unor ONG-uri care au reușit să schimbe studii de fezabilitate din motive ce s-au dovedit a fi false, susține Darius Vâlcov.

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica