Update articol:
Darius Vâlcov susţine că lansează o "bombă": "Protocol secret" între Parchetul General și SRI

UPDATE: Marincea (SRI) – Este vorba despre un protocol denunţat, care nu mai există

UPDATE: Marincea (SRI) – Este vorba despre un protocol denunţat, care nu mai există

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că protocolul a fost denunţat, el neproducând efecte. De asemenea, pe site-ul Ministerului Public a fost publicat un protocol nesecret încheiat la aceeaşi dată între Ministerul Public şi SRI, privind cooperarea pentru stabilirea condiţiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului National de Interceptare a Comunicaţiilor.

 

Consilierul de stat, Darius Vâlcov, a lansat în această seară un document de 6 pagini, despre care susține ar fi un protocol secret între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI) care ar continua vechea practică de colaborare strânsă între ofițerii de informații și procurori.

Acest protocol a fost încheiat în 07.12.2016, chiar înaintea alegerilor parlamentare. El a fost semnat de procurorul general Augustin Lazăr și actualul director al SRI, Eduard Hellvig.

Protocolul prevede modul în care SRI și Parchetul General colaborează și conferă acces celor de la SRI la aparatura existentă în cadrul Ministerului Public.

Darius Vâlcov a scris: “Văd că se dezbate intens aşa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenţa protocoalelor şi domnul Hellvig, cel care «modernizează» Serviciul de Informaţii…. Eu vă propun să nu mergeţi după fentă! Ia să vedeţi ce mi-a lăsat mie cineva pe prag…azi dimineaţă! BOMBĂĂĂ!!!
P.S.: se poate ca şi oamenii decenţi din interiorul sistemului să se fi săturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de proşti! Au făcut spectacol desecretizând protocolul din 2009 care era deja abrogat!”.

 

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022