Update articol:

Datoriile neachitate ale Metrorex către Alstom pot duce la circulaţia metroului doar dimineaţa

Metrorex are datorii mari, de peste 130 milioane de lei, la Alstom, firma care asigură mentenanța metroului, aceasta din urmă anunţând  că va sista serviciile, ceea ce ar putea duce la o situaţie gravă săptămâna viitoare, care ar însemna circulaţia metroului doar dimineaţa.  

Datoriile sunt din octombrie anul trecut  și se ridică la circa 132 de milioane de lei. Se pare că  Alstom a cerut plata eșalonată a acestor datorii și a trimis un ultimatum conducerii Metrorex, conform digi24.

Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, a spus: “Este o procedură contractuală de urmat. În clipa de față am ajuns la finalul procedurii, în situația în care trebuie să trimitem notificare pentru suspendarea serviciilor începând cu o anumită dată. Nu este iminent nimic pentru ziua de luni și în măsura în care vom ajunge din păcate acolo, vom informa din timp atât publicul călător cât și absolut toată media, pentru ca acest lucru să fie cunoscut.

De la Metrorex am primit o propunere de eșalonare a plăților. O tranșă până luni, apoi restul datoriei să fie eșalonată până la sfârșitul anului. Rămâne să vedem dacă termenul de plată va fi respectat în cazul primei tranșe și dacă acest lucru se întâmplă, sigur că recăpătăm încredere că situația va fi rezolvată. În caz contrar, din păcate va fi necesar să luăm măsura suspendării serviciului. Acest lucru s-ar transpune în practică cu reducerea serviciului public la minim o treime”. 

 

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/05/2020)

Declaratie detineri la emitentul SIF 1

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/05/2020)

Hotarare CA - Fuziunea de principiu a companiilor de distributie din Grup

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/05/2020)

Hotarare AGA E din data de 28 mai 2020