Update articol:

David Stockman: Economia globală, gata de implozie

Economia globală a atins un “pivot epocal”, acel moment în care prosperitatea falsă creată de trilioanele de dolari tipăriţi de băncile centrale se întoarce violent în sens invers, avertizează David Stockman, fost congresman și director al Oficiului de Management și Buget (1981-1985) sub președintele Ronald Reagan, autorul best-sellerului ”The Great Deformation”.
David Stockman crede că vârful bulei de preţ a activelor a atins apexul în ianuarie 2018. Întrucât acest bubble se pregătește să explodeze, Stockman estimează că riscul unei crize economice este la fel de mare, dacă nu mai mare decât criza financiară din 2008, din cauza expansiunii radicale și nesustenabile a politicii monetare pe care băncile centrale au urmărit-o în ultimul deceniu.
Acest lucru a determinat aprecierea prețurilor la acțiuni, obligațiuni, imobiliare și la majoritatea celorlalte active la niveluri care nu au nicio bază în fluxul de trezorerie actual al economiei globale. Pe scurt, ele sunt exagerat de supraevaluate, spune David Stockman.
O condiție cheie pe care Stockman a așteptat-o să o vadă, care servește drept semnal că spargerea bubble-ului este aproape, este concentrarea capitalului speculativ în acţiuni din ce în ce mai puține, pe măsură ce opțiunile “bune” pentru investitori se micșorează. Potrivit www.peakprosperity.com, acest lucru s-a întâmplat deja.
Stockman susţine că economia este gata de implozie şi prezice că Marea Resetare este iminentă. Una care, pentru cei care îşi dau seama că vine și iau măsuri prudente astăzi, va oferi o oportunitate extraordinară, poate o dată în viață, după cădere.
În opinia lui Stockman, alegerea lui Donald Trump a fost întotdeauna un pumnal îndreptat direct spre bulele financiare de pe Wall Street, care s-au construit timp de 30 de ani în detrimentul unei economii stradale principale.

BVB | Știri BVB

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate preliminare 2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinte rezultate preliminare 2023

ALRO S.A. (ALR) (04/03/2024)

Decizie impunere suplimentara de catre ANAF

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023