Update articol:

DC Comics: Noul Superman va fi bisexual şi începe în curând o relație romantică cu un prieten de sex masculin

https://www.dccomics.com/
  • Noul Superman, Jonathan Kent – care este fiul lui Clark Kent și Lois Lane – va începe în curând o relație romantică cu un prieten de sex masculin, a anunțat luni DC Comics.

  • “Pe 9 noiembrie, viața lui Jon Kent, Supermanul Pământului și fiul lui Clark Kent și Lois Lane, ia o nouă direcție îndrăzneață”.

 

Noul Superman, fiul lui Clark Kent și Lois Lane, este îngrijorat de mediu, nu se fereste de politică și va începe în curând o relație romantică cu un prieten de sex masculin, scrie The New York Times.

Publicaţia din SUA spune că această relație, de același sex, este doar una dintre modalitățile prin care Jonathan Kent se dovedește a fi un Superman diferit de celebrul său tată. De când a început noua serie, Superman: Fiul lui Kal-El, în iulie, Jon a luptat împotriva incendiilor provocate de schimbările climatice, a zădărnicit un atac la liceu și a protestat împotriva deportării refugiaților în Metropolis.

Tom Taylor, care scrie seria de benzi desenate, a declarat că „noul Superman trebuia să aibă noi lupte – probleme din lumea reală – la care să poată rezista ca unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Astăzi, mai mulţi oameni se pot regăsi în cel mai puternic supererou de benzi desenate”.

Vechiul Superman s-a îndrăgostit de un reporter, Lois Lane,  și acum fiul său face același lucru, deși de data aceasta interesul iubirii super-eroului este un bărbat numit Jay.

Astfel, Jon Kent şi jurnalistul în devenire Jay Nakamura au devenit prieteni într-o poveste lansată în vară. Ei se vor săruta într-o poveste care va fi publicată luna viitoare, informează France24.

„După o scenă în care Superman se prăbuşeşte mental și fizic, încercând să salveze pe toată lumea, Jay este acolo pentru a-l îngriji pe Omul din oțel”, a anunţat DC Comics într-un comunicat. Povestea va apărea în „Fiul lui Kal-El” numărul cinci, urmând să apară pe rafturi pe 9 noiembrie.

DC Comics l-a anunţat pe noul Superman ca fiind „bisexual” în comunicatul său de presă, care este intitulat „Jon Kent își găsește identitatea”.

Anunţul legat de Superman, poate cel mai arhetipal supererou american, vine pe măsură ce mai multe cărţi de benzi desenate îmbrăţişează diversitatea și explorează probleme sociale presante. Prietenul lui Batman, Robin, a recunoscut recent sentimentele romantice pentru un prieten de sex masculin (nu Dick Grayson – care a fost partenerul lui Batman timp de patru decenii – ci Tim Drake, un înlocuitor ulterior; există mai mulți Robins la fel cum există mai mulți Supermeni). Și Aquaman are ca protagonist un bărbat negru gay.

New York Times scrie că a fost o evoluție constantă pentru o industrie care s-a cenzurat în mai multe moduri după „Seducția inocenței”, o carte din 1954 a psihiatrului Fredric Wertham, care a ridicat îngrijorări cu privire la sex, sânge și violență și a sugerat o legătură între citirea benzilor desenate și a delincvenței juvenile. Într-o secțiune, Wertham i-a descris pe Batman și Robin drept „visul dorinței a doi homosexuali care trăiesc împreună”.

Cartea a dus la audieri în Congresul SUA și la crearea în 1956 a Autorității Codului benzilor desenate, în care industria benzilor desenate a stabilit standarde cu privire la ceea ce ar putea descrie benzile desenate.

Una dintre cele mai vechi benzi desenate care prezintă homosexuali sau lesbiene a apărut în 1980. Nu a fost o reprezentare pozitivă. În poveste, Bruce Banner, un personaj creat pentru Marvel Comics de Stan Lee și Jack Kirby în 1962, un alter ego-ul uman al lui Hulk, se află la un Y.M.C.A, unde doi bărbați homosexuali încearcă să-l violeze.

 

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021