Update articol:

De ce este îngrijorat miliardarul Bill Gates pentru 2022

omicron gripa

În cea mai mare parte, miliardarul Bill Gates este optimist cu privire la 2022. Totuși, cofondatorul Microsoft are câteva îngrijorări pentru anul care vine, potrivit CNBC.

În postarea de pe blog, publicată recent de Gates, intitulată „Motive pentru optimism după un an dificil”, el a făcut mai multe prognoze roz – de la pandemia Covid care se poate termina până la creșterea viitoare a metaversului.

Dar o anumită problemă ar putea încetini sau deraia o mare parte din acest progres, a prezis Bill Gates: este vorba de neîncrederea oamenilor în guverne. „Este una dintre problemele de care sunt cel mai îngrijorat pentru 2022”, a scris el.

Instituțiile publice, a menționat Gates, trebuie să fie actori majori în lupte precum abordarea schimbărilor climatice sau prevenirea următoarei pandemii. Dar ele nu pot face mare lucru dacă oamenii le resping îndrumările în ceea ce privește principiile.

„Dacă oamenii nu au încredere, nu vor sprijini noi inițiative majore”, a scris Gates. „Și când apare o criză majoră, este mai puțin probabil ca aceștia să urmeze îndrumările necesare pentru a rezista furtunii”.

O astfel de neîncredere a devenit deosebit de evidentă de când a lovit pandemia: dezinformarea Covid s-a răspândit atât în ​​SUA, cât și în restul lumii, împiedicând creșterea ratelor de vaccinare și, în cele din urmă, amânând sfârșitul pandemiei.

Analizele Centrului de Cercetare Pew din perioada pre-Covid au arătat tendințe similare: într-un sondaj din 2019 al adulților americani, 75% dintre respondenți au spus că încrederea concetățenilor lor în guvernul federal a scăzut.

Alți 64% dintre votanți au spus că și încrederea americanilor unii în alții s-a micșorat. Și aproximativ patru din zece respondenți au considerat că neîncrederea a îngreunat gestionarea problemelor precum îngrijirea sănătății, imigrația și violența armelor.

În postarea pe blog a lui Gates, el a remarcat că ciclurile de știri de 24 de ore, titlurile motivate politic și rețelele de socializare au jucat fiecare un rol în „diviziunea tot mai mare” – și că guvernele ar putea avea nevoie să reglementeze platformele online pentru a elimina în mod eficient dezinformarea.

Este deja un punct de interes pentru unii parlamentari din Washington D.C. În octombrie, fostul inginer Facebook Frances Haugen a depus mărturie în fața unei comisii din Senat despre „criza” de dezinformare a companiei, un potențial pas timpuriu către reglementările platformelor de social media.

Timpul poate fi esențial. Gates și-a exprimat îngrijorarea că, fără o intervenție rapidă, ar putea crește probabilitatea ca americanii să aleagă politicieni care exprimă public și încurajează neîncrederea. Efectul de bulgăre de zăpadă ar putea face atunci publicul „să devină și mai deziluzionat”.

Este o problemă dificil de rezolvat – și chiar și Gates a spus că nu este sigur cum ar trebui să se procedeze.

„De obicei, aici îmi expun ideile despre cum să remediem problema. Adevărul este că nu am răspunsurile”, a scris el. „Plănuiesc să continui să caut și să citesc ideile altora, în special de la tineri. Am speranța că generațiile care au crescut online vor avea idei noi despre cum să rezolve o problemă care este atât de adânc înrădăcinată în internet.”

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022