Update articol:

Declaraţia Grupului celor 7: Vom lucra pentru a face din 2021 un punct de cotitură pentru multilateralism

https://twitter.com/POTUS https://twitter.com/POTUS

Ţările din G7 (grupul de națiuni care include Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și SUA) au promis ieri că „vor colabora împreună cu alții pentru a face din 2021 un punct de cotitură pentru multilateralism”.

Declarația G7 a anunțat, de asemenea, că țările membre vor angaja 7,5 miliarde de dolari în finanțare pentru COVAX, o inițiativă internațională care are ca scop creșterea accesului la vaccinurile Covid. Casa Albă a declarat joi că SUA vor promite 4 miliarde de dolari până în 2022 către eforturile globale de vaccinare.

Reuniunea G7 a atins și China, potrivit declarației. „Cu scopul de a sprijini un sistem economic global echitabil și reciproc avantajos pentru toți oamenii, vom interacționa cu alții, în special cu țările G20, inclusiv cu economii mari, precum China”, a spus Biden.

Vezi mai jos întreaga declaraţie G7:

„Noi, liderii Grupului celor Șapte, ne-am întâlnit astăzi și am decis să lucrăm împreună pentru a învinge COVID-19  și a face o reconstrucţie  mai bună. Pornind de la punctele noastre forte și valorile noastre ca economii și societăți democratice, deschise, vom lucra împreună și cu ceilalți pentru a face din 2021 un punct de cotitură pentru multilateralism și pentru a realiza o redresare care să promoveze sănătatea și prosperitatea poporului și planetei noastre.

Vom intensifica cooperarea în ceea ce privește răspunsul la COVID-19. Dedicarea lucrătorilor esențiali de pretutindeni reprezintă cea mai bună binefacere, în timp ce descoperirea rapidă a vaccinurilor arată puterea ingeniozității umane. Lucrând cu și împreună pentru a consolida Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și sprijinind rolul său de conducere și coordonare, vom: accelera dezvoltarea și implementarea globală a vaccinurilor; colaborarea cu industria pentru creșterea capacității de producție, inclusiv prin acordarea de licențe voluntare; îmbunătățirea schimbului de informații, cum ar fi secvențierea de noi variante; și promovarea de practici transparente și responsabile, dar și încrederea în vaccinuri. Ne reafirmăm sprijinul pentru toți pilonii Acceleratorului de instrumente COVID-19 (ACT-A), facilității sale COVAX și accesului accesibil și echitabil la vaccinuri, terapii și diagnostice, reflectând rolul imunizării extinse ca bun public global. Astăzi, cu angajamente financiare crescute de peste 4 miliarde USD pentru ACT-A și COVAX, sprijinul colectiv G7 totalizează 7,5 miliarde USD. Invităm toți partenerii, inclusiv G20 și instituțiile financiare internaționale, să ni se alăture pentru a spori sprijinul pentru ACT-A, inclusiv pentru a creşte accesul țărilor în curs de dezvoltare la vaccinurile aprobate de OMS prin intermediul facilității COVAX.

COVID-19 a arătat că lumea are nevoie de apărări mai puternice împotriva riscurilor viitoare pentru securitatea sănătății globale. Vom colabora cu OMS, G20 și alții, în special prin Summitul Global al Sănătății de la Roma, pentru a consolida arhitectura globală a sănătății și securității sănătății pentru pregătirea pandemiei, inclusiv prin finanțarea sănătății și mecanisme de răspuns rapid, prin consolidarea abordării „O singură sănătate” și Acoperirea universală a sănătății și explorarea valorii potențiale a unui tratat global de sănătate.

Am oferit sprijin fără precedent pentru economiile noastre în ultimul an, totalizând peste 6 trilioane de dolari pe G7. Vom continua să ne sprijinim economiile pentru a proteja locurile de muncă și pentru o redresare puternică, durabilă, echilibrată și favorabilă incluziunii. Ne reafirmăm sprijinul acordat celor mai vulnerabile țări, angajamentul nostru față de obiectivele de dezvoltare durabilă și parteneriatul nostru cu Africa, inclusiv pentru a sprijini o recuperare puternică. Vom lucra prin G20 și cu instituțiile financiare internaționale pentru a consolida sprijinul pentru răspunsurile țărilor, explorând toate instrumentele disponibile, inclusiv prin implementarea completă și transparentă a Inițiativei de suspendare a serviciului datoriei și a cadrului comun.

Recuperarea COVID-19 trebuie să fie o reconstrucţie mai bună pentru toți.  Privind la UNFCCC COP26 și CBD COP15, vom pune ambițiile noastre globale privind schimbările climatice și inversarea pierderii biodiversității în centrul planurilor noastre. Vom face progrese în ceea ce privește atenuarea, adaptarea și finanțarea în conformitate cu Acordul de la Paris și vom realiza o transformare ecologică și tranziții de energie curată care reduc emisiile și creează locuri de muncă bune cu zero emisii  până cel târziu în 2050. Ne-am angajat să nivelăm economiile astfel încât nici o regiune geografică sau persoană, indiferent de sex sau etnie, să nu rămână în urmă.

Vom promova economiile și societățile deschise, vom promova reziliența economică globală, vom valorifica economia digitală, vom coopera la un sistem de tranzacționare multilateral modernizat, mai liber și mai echitabil, bazat pe reguli, care să reflecte valorile noastre și să ofere o creștere echilibrată cu o Organizație Mondială a Comerțului reformată în centrul său; vom depune eforturi pentru a ajunge la o soluție consensuală privind impozitarea internațională până la mijlocul anului 2021 în cadrul OCDE. În scopul susținerii unui sistem economic global echitabil și reciproc avantajos pentru toți oamenii, vom interacționa cu alții, în special cu țările G20, inclusiv cu economii mari, precum China. În calitate de lideri, ne vom consulta reciproc cu privire la abordările colective ale politicilor și practicilor care nu sunt orientate spre piață și vom coopera cu alții pentru a aborda probleme globale importante care au impact asupra tuturor țărilor.

Hotărâm să convenim o acțiune concretă cu privire la aceste priorități la Summitul G7 din Regatul Unit din iunie și susținem angajamentul Japoniei de a desfășura Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 într-un mod sigur în această vară, ca simbol al unitate în depășirea COVID-19. ”

 

 

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021