Update articol:
COMUNICAT

Dekra România lansează la Braşov primul centru de evaluare pentru autoturisme rulate

Dekra România lansează la Braşov primul centru de evaluare pentru autoturisme rulate şi vizează să atragă peste 10.000 de clienţi în primul an, a anunţat miercuri compania.

Compania se aşteaptă să genereze din noua linie de business venituri de peste 1 milion de euro în primul an, obiectivul de dezvoltare fiind de a deschide 25 de centre de testare la nivel naţional, până la sfârşitul anului 2022.

“Piaţa de autoturisme rulate din România este una importantă, în creştere, motiv pentru care ne dorim să contribuim cu know-how-ul şi expertiza Dekra la această dezvoltare accentuată. Evaluarea şi verificarea autoturismelor rulate se bazează pe o reputaţie internaţională, Dekra fiind cel mai mare furnizor de servicii de evaluări şi inspecţii auto la nivel mondial, clienţii noştri din România putând să beneficieze de o imagine completă, imparţială şi credibilă privind starea autoturismului rulat pe care doresc să îl cumpere sau vândă”, declară Ionuţ Muntean, Director Executiv, Dekra România.

Conform datelor deţinute de ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), înmatriculările de autoturisme rulate în România au ajuns în august 2021 la cifra de 34.828 unităţi, o creştere de +17.03 % faţă de august 2020. Pe primele opt luni din 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme rulate în România a atins nivelul de 270.016 unităţi, o creştere de 11.82% faţă de perioada similară din 2020, respectiv 241.565 unităţi.

“Ne propunem ca prin lansarea noului serviciu de evaluare să aducem o îmbunătăţire în piaţă prin simplificarea şi transparentizarea procesului de vânzare-cumpărare a autoturismelor rulate. Pachetul de inspecţii Dekra eVAL aduce servicii integrate de verificări profesioniste auto iar prin pachetele puse la dispoziţie, atât cumpărătorii cât şi vânzătorii pot alege din aceste soluţii în funcţie de nevoi şi de buget. Totul într-o manieră facilă şi rapidă, putând afla informaţii despre starea generală a autoturismului rulat, elementele de caroserie, funcţionarea motorului, istoricul de daune din România şi din Europa dar şi corectitudinea kilometrajului”, declară Cristian Flămînzeanu, responsabil de această linie de business, în cadrul Dekra România.

Serviciul Dekra eVAL cuprinde 3 tipuri de inspecţii: Dekra Essentials (durează 30 de minute şi costă 300 lei), Dekra Complete (durează 60 de minute şi costă 400 lei) şi DEKRA Safety (durează 90 de minute şi costă 500 lei) şi se adresează conducătorilor auto care doresc să securizeze tranzacţiile aflându-se fie în postura de cumpărător, fie în cea de vânzător a unui autoturism rulat.

Dekra a fost înfiinţată în 1925 în Germania şi este cea mai mare organizaţie nelistată la bursă din lume din domeniul Testărilor, Inspecţiilor, Certificării şi Trainingului, cu peste 45.000 de angajaţi în aproximativ 60 de ţări din toate cele şase continente. În anul 2020, grupul Dekra a generat venituri în valoare totală de peste 3 miliarde de euro, efectuând peste 27 milioane de inspecţii şi evaluări auto şi fiind acreditată în peste 20 de ţări ca şi Autoritate de Certificare.

Dekra România a fost înfiinţată în anul 2005, are un portofoliu diversificat de clienţi, de la cei mai mari jucători din industria auto, la companii din domeniul producţiei industriale, servicii financiare, logistică, Retail şi HoReCa, pentru care oferă servicii de evaluări şi inspecţii auto, servicii de training tehnic şi soft-skills, servicii în domeniul optimizării proceselor şi al digitalizării, certificări ale sistemelor de management, audituri şi evaluări pe baza cerinţelor clienţilor.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022