Update articol:

Der Spiegel: Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit, din cauza infecției COVID 19

pixabay.com pixabay.com

Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit la Bad Krozingen în Baden-Württemberg, sud-vest de Freiburg (Germania), potrivit informaţiilor Der Spiegel, fiind testat pozitiv cu COVID 19. 

Persoana, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită moartă la locul său de cazare, la 11 aprilie. La început, cauza decesului a fost neclară, dar după un test pentru Covid-19 a confirmată pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

Potrivit informațiilor SPIEGEL, muncitorul sezonier român lucra la recoltarea sparanghelului. Publicaţia germană spune că acesta a fost infectat probabil cu virusul în Germania. Înainte să moară, persoana s-a plâns de tuse și de nas înfundat.

După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni o răspândire a COVID printre ceilalţi muncitori.

Decedatul a fost unul dintre sutele de lucrători sezonieri care se află în prezent în Baden-Württemberg. Cererea de muncitori sezonieri este mare în această regiune agricolă, mai ales când recolta de sparanghel este în plină desfășurare.

Fermele de fructe, legume și vinicultură sunt şi ele în căutare de muncitori. Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie necesari 4900 de lucrători pentru recoltare, după cum a spus un purtător de cuvânt al ministerului.

Numai la începutul lunii, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din estul Europei în aprilie și mai, în ciuda pandemiei de COVID 19. . Potrivit Baden-Airpark GmbH, în jur de 3.000 de muncitori sezonieri din România au ajuns pe aeroportul Karlsruhe/Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Conform informațiilor SPIEGEL, muncitorul care a decedat a intrat în Germania pe 20 martie.

Decesul a fost confirmat de MAE de la București, care a menţionat că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germaniadin luna martie, activând ca lucrător sezonier, potrivit DIGI24. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român și acordă asistență inclusiv pentru demersurile de repatriere.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative