Update articol:

Der Standard: O scurgere de combustibil a oprit navigaţia pe Dunăre în apropiere de Viena

Captura video Der Standard Captura video Der Standard

Navigaţia pe Dunăre în apropiere de Viena a fost oprită începând de joi dimineaţa din cauza unei scurgeri de combustibil care se întinde pe mai mulţi kilometri, potrivit  publicaţiei Der Standard.

 

Conform poliţiei din Viena, scurgerea de petrol se întinde între Korneuburg şi Schwechat, adică o distanţă de aproape 30 de kilometri. “Deocamdată nu ştim cine sau ce a provocat această scurgere, dar investigăm”, a informat poliţia, adăugând că au fost închise de asemenea toate puţurile de apă potabilă de-a lungul Dunării.

Poliţia a mai informat că pentru a limita pe cât posibil impactul asupra mediului, navigaţia pe Dunăre în zona cuprinsă între Greifenstein şi centrala de la Freudenau a fost oprită cel puţin până la ora locală 2 p.m.

Situația s-a ameliorat după-amiaza. Cu excepția reziduurilor minore, pelicula cu combustibil a fost eliminată. Transportul pe Dunăre a fost reluat în jurul orei 3.20 p.m. Potrivit pompierilor, alimentarea cu apă din Viena nu a fost afectată. Animalele nu au fost afectate, nici păsările de apă, nici peștele.

Dunărea este o rută majoră pentru exportul de cereale dinspre Europa de Est spre Europa Occidentală.

 

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4