Update articol:

Dezbateri încinse la Legea carantinării: Pacienții asimptomatici ar putea fi internați timp de 48 de ore

pixabay.com pixabay.com

Pacienţii asimptomatici vor sta cel puțin 48 de ore în spital pentru a vedea dacă manifestă simptome, potrivit unor surse din Comisia Juridică a Senatului, unde se dezbate legea carantinării, informează Stirile Pro tv. După acest interval, pacienţii se pot externa, dacă semnează un acord pe proprie răspundere și vor sta acasă în carantină.

O altă variantă luată în calcul a fost ca asimptomaticii să poată refuza internarea în baza unui consimțământ scris, dar să stea în izolare la domiciliu. 

Teoretic, mâine ar urma să fie votată legea, însă nici aşa nu va intra în vigoare mai devreme de săptămâna viitoare. În tot acest timp, nu va exista nicio obligație pentru cei confirmați sau pentru suspecții de Covid 19 să stea internați, izolați sau în carantină, conform Ştirilor Pro TV.

  • Arafat: Consider că este importantă acordarea unei indemnizaţii de detaşare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, marţi, la şedinţa Comisiei juridice a Senatului, că este important ca personalul medical detaşat în contextul pandemiei de COVID-19 de la un spital la altul să beneficieze de o formă de plată, respectiv o indemnizaţie de detaşare, precum şi de cazare, masă şi transport pentru a fi sprijinit în misiunea pe care o îndeplineşte.

“Indemnizaţia de detaşare consider că este un lucru foarte important. Cum o să o numim, o să fie discutat când dezbatem, dar este clar că acela care se detaşează trebuie să aibă o indemnizaţie într-o anumită limită care să spună că acoperă pentru el acest efort pe care l-a făcut, că el e voluntar sau că este, la ordin, nevoluntar, această indemnizaţie trebuie să fie dată pentru persoana respectivă, plus asigurarea cazării, mesei, transportul pentru el, pentru că persoana respectivă nu trebuie să piardă nimic, de fapt, ci doar să fie sprijinită să facă misiunea ei”, a explicat Arafat, în cadrul dezbaterilor la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera