Update articol:

Dezvoltatorul chinez Kaisa oprește din nou tranzacțiile în Hong Kong, deoarece reapar preocupările imobiliare

china Yuanul chinez

Tranzacționarea acțiunilor dezvoltatorului imobiliar chinez Kaisa a fost oprită miercuri pentru a doua oară în două luni, deoarece problemele din sectorul imobiliar din China au reapărut în această săptămână, potrivit CNBC.

Dezvoltatorul a fost afectat de problemele datoriilor, în condiţiile în care trebuia să facă rambursări recent. Potrivit Reuters, era puțin probabil să plătească marţi, la termenul limită, cele  400 de milioane de dolari pentru datoria offshore.

Kaisa a oprit tranzacționarea la începutul lunii noiembrie timp de aproape trei săptămâni, în urma știrilor că a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii.

Nu a fost dat un motiv imediat pentru recenta oprire a tranzacționării. Kaisa a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că va restructura plățile datoriei offshore scadente în decembrie, oferind investitorilor noi obligațiuni în valoare de 380 de milioane de dolari, care sunt acum scadente în 2023. Obligațiunile inițiale denominate în dolari americani aveau o valoare de 400 de milioane de dolari.

Dar săptămâna trecută, dezvoltatorul nu a reușit să încheie o ofertă de schimb cu deținătorii de obligațiuni. Printre alte opțiuni, deținătorii de obligațiuni ar putea alege să cumpere noi obligațiuni emise de Kaisa care ar putea fi schimbate cu acțiuni în unele dintre unitățile listate ale dezvoltatorului. Acest eșec de a ajunge la o înțelegere a crescut șansele Kaisei de neplată, au spus analiștii.

Dintre dezvoltatorii chinezi, Kaisa este al doilea cel mai mare emitent de obligațiuni offshore cu randament ridicat, denominate în dolari americani, potrivit băncii franceze de investiții Natixis. Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află pe primul loc.

Acțiunile Kaisa au scăzut cu aproximativ 20% în ultima lună.

Evergrande, care se confruntă cu o criză a datoriilor în ultimele luni, a revenit în centrul atenției săptămâna aceasta, deoarece părea probabil să intre în default oficial pentru prima dată. Încă nu s-a spus de la dezvoltator dacă a plătit o dobândă în valoare de 82,5 milioane de dolari – perioada de grație de 30 de zile s-a încheiat luni.

Evergrande urmează să meargă mai departe într-o restructurare a datoriilor care ar include toate obligațiunile sale publice offshore și datoria privată.

Alți dezvoltatori imobiliari chinezi – în afară de Kaisa – au început și ei să dea semne de tensiune.

 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021