Update articol:

Dezvoltatorul imobiliar chinez Kaisa oprește tranzacționarea în Hong Kong, pe măsură ce cresc preocupările privind datoriile

  • Dezvoltatorul imobiliar chinez Kaisa Group Holdings, cotat la Hong Kong, și trei dintre filialele sale și-au suspendat tranzacționarea acțiunilor, vineri, înainte de deschiderea pieței.

  • Kaisa a declarat joi că unitatea sa financiară a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii, pe fondul îngrijorărilor crescute cu privire la lichiditatea sa.

  • În rândul dezvoltatorilor chinezi, compania ocupă locul doi după Evergrande în ceea ce privește emisiunea de obligațiuni offshore cu randament ridicat, denominate în dolari americani, potrivit Natixis.

Acțiunile cotate la bursă din Hong Kong ale dezvoltatorului imobiliar chinez Kaisa Group Holdings au fost oprite vineri, în urma știrilor că a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii la începutul acestei săptămâni, conform CNBC.

Anunţul vine în timp ce investitorii continuă să urmărească evoluțiile din sectorul imobiliar din China, ca urmare a consecințelor Evergrande, puternic îndatorat.

Kaisa a declarat vineri că va suspenda tranzacționarea. Celelalte unități ale sale – Kaisa Capital, Kaisa Health, Kaisa Prosper – au anunțat, de asemenea, că vor opri tranzacționarea.

Joi, Kaisa a declarat că unitatea sa financiară a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii, pe fondul îngrijorărilor crescute cu privire la lichiditatea sa restrânsă.

Acțiunile Kaisa au scăzut cu aproape 13% în această săptămână, înainte de suspendarea tranzacționării. Acţiunea a scăzut cu aproximativ 70% în acest an.

Investitorii au monitorizat îndeaproape plățile dobânzilor la obligațiunile Evergrande – compania a ratat inițial să facă două plăți, dar a reușit să le plătească în perioada de grație de 30 de zile. Toți ochii sunt acum pe alte plăți de dobândă scadente în noiembrie și decembrie.

Alte câteva firme imobiliare chineze au fost, de asemenea, sub lumina reflectoarelor pentru că au intrat în incapacitate de plată sau nu şi-au plătit datoriile.

Datoria Kaisei

Fitch Ratings și S&P Global Ratings au retrogradat Kaisa săptămâna trecută. Ambele agenții au anunţat scăderea fluxului de numerar al companiei.

Dintre dezvoltatorii chinezi, Kaisa este al doilea cel mai mare emitent de obligațiuni offshore cu randament ridicat, denominate în dolari americani, potrivit Natixis. Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află pe primul loc.

În prima jumătate a acestui an, Kaisa a depășit două dintre cele trei „linii roșii” ale Chinei pentru dezvoltatorii imobiliari pe care guvernul le-a trasat, potrivit Natixis.

Potrivit Fitch, Kaisa are o sumă mare de datorii scadente până la sfârșitul anului 2022, inclusiv 400 de milioane de dolari scadente în decembrie și aproximativ 3 miliarde de dolari scadente în 2022.

Autoritățile de reglementare din Shenzhen vor organiza o întâlnire vineri pentru a discuta problemele de lichiditate de la Kaisa și de la o altă firmă imobiliară chineză Fantasia, a informat presa locală Cailianshe. Fantasia nu a reușit să ramburseze o obligațiune de 206 milioane de dolari care a ajuns la scadență la începutul lunii trecute. Kaisa și Fantasia nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/05/2022)

Nuclearelectrica si NuScale anunta amplasamentul primului reactor modular mic

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 16-20.05.2022