Update articol:

DHL lansează în China primul serviciu de livrare, complet automatizat, cu drone (vezi video)

Compania internaţională de curierat de DHL Express și firma EHang, o companie chineză axată pe producerea de vehicule inteligente autonome, au încheiat un parteneriat pentru a rezolva provocările de ultimă oră, legate de livrare, în zonele metropolitane din China, potrivit unui comunicat de presă al DHL.

 

Ceremonia de lansare a noului serviciu de livrare cu drone a avut loc joia trecută (16 mai), la sediul EHang din Guangzhou, cu participarea unor directori DHL de rang înalt. Evenimentul  face ca DHL să devină primul curier internațional care să ofere servicii de livrare cu drone în China.

Noul serviciu poate livra pachete mici, pe distanţe de până la cinci mile. Folosind drona comercială din seria EHang Falcon, noul serviciu de livrare a dronelor va depăși condițiile rutiere complexe și congestionarea traficului comun în zonele urbane din China.

 

“Este un moment interesant pentru sectorul logistic, cu o creștere continuă a economiei chineze și a comerțului transfrontalier, în special în sudul Chinei și în zona Greater Bay, care găzduiește un număr tot mai mare de IMM-uri și întreprinderi noi. Acest lucru înseamnă un volum imens de nevoi logistice, care la rândul său creează noi oportunități de implementare a soluțiilor inovatoare care pot conduce în mod continuu la creșterea economică, cu o mai mare eficiență, durabilitate și costuri mai mici “, a spus Wu Dongming, CEO DHL Express China.  

Drona reduce timpul de livrare de la 40 de minute la doar 8 minute.

Hu Huazhi, fondator și CEO al companiei EHang, a declarat: “Împreună cu DHL suntem foarte bucuroși să aducem primul serviciu de livrare a dronelor inteligente în China, la Guangzhou, ceea ce marchează un nou început în construirea logisticii aeriene pentru orașe inteligente. O dată cu lansarea de acum, ne așteptăm ca livrarea inteligentă cu drone să fie extinsă în mai multe domenii și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu DHL în construirea ecosistemului pentru un sistem urban de transport aerian multidimensional”.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (26/02/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - Rezultate fin preliminare 2020

CONPET SA (COTE) (26/02/2021)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (26/02/2021)

Preselectie auditor financiar - varianta in limba engleza

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (26/02/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRK Aur Turbo Long 1750 (BKAURTL10) (26/02/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 Februarie si 01 Martie 2021