Update articol:

Die Welt: Sute de spioni ruşi şi chinezi activează în Bruxelles

https://pixabay.com https://pixabay.com

Sute de agenţi ai serviciilor de informaţii ruse şi chineze există la Bruxelles, capitala de factor a Uniunii Europene, a avertizat Divizia de securitate internă a Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), potrivit unor diplomaţi ai UE citaţi în ediţia de weekend a cotidianului german Die Welt.

Diplomaților  şi oficialilor militari  li s-a spus să evite anumite restaurante din capitala europeană, inclusiv un restaurant popular și o cafenea lângă clădirea principală a Comisiei Europene şi a sediului Serviciului European de Acţiune Externă. 

SEAE estimează la circa 200 numărul spionilor ruşi şi la circa 250 numărul spionilor chinezi din capitala europeană.

Agenţii ruşi şi chinezi sunt angajaţi în special la ambasadele şi misiunile comerciale ale ţărilor lor, conform articolului din Die Welt.

Spionajul de către țările străine este un “secret deschis”  la Bruxelles și chiar și de  așteptat, având în vedere importanța orașului – este capitala de facto a UE și tot aici se află şi cartierul  NATO.

Un scandal a izbucnit în 2003, după ce au fost descoperite dispozitivele de interceptare  în clădirea Justis Lipsius a Consiliului Europei, în birourile folosite de diplomați britanici, francezi, germani și spanioli. În timp ce vinovatul nu a fost niciodată dezvăluit, suspiciunea a fost adresată Israelului și Statelor Unite. Pe lângă agenții din Rusia și China, agenții americani și marocani sunt, de asemenea, considerați a fi activi la Bruxelles, a raportat Welt.

 

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021