Update articol:

Digi a scăpat definitiv de procesul intentat în 2017 de oameni de afaceri americani, care cereau daune de 1,8 milioane dolari

Digi Communications (DIGI) a anunțat, azi, respingerea cu titlu definitiv de către Instanța Americană a acțiunii formulate de către anumiți cetățeni americani împotriva tuturor Pârâtelor, inclusiv a i-TV Digitális Távközlési Zrt.

În 2018, o instanţă din Statele Unite ale Americii a admis cererea de anulare formulată de RCS&RDS, RCS Management şi DIGI Communications cu privire la litigiul de executare şi solicitare de despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cereau daune de 1,8 milioane de dolari, şi a încetat întreg procesul pe motiv de lipsă de competenţă materială.

Compania anunță acum că reclamanții au renunțat la apel: “Cu privire la cererea formulată de anumiți cetățeni americani împotriva Societății, RCS & RDS S.A., RCS
Management S.A., DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft și filialei sale i-TV Digitális Távközlési Zrt. (“Pârâtele”) în fața United States District Court for the Eastern District of Virginia – Alexandria Division, cu privire la care am furnizat informații în cadrul rapoartelor periodice ale Societății, dorim să ne informăm investitorii și piața că, la data de 24 noiembrie 2020, Curtea de Apel Fourth Circuit a admis cererea Reclamanților de renunțare la apelul formulat cu privire la i-TV Digitális Távközlési Zrt (singura societate ramasă ca Pârâtă în cauză).
La acest moment, toate cererile formulate de către Reclamanți în acest proces au fost respinse în primă instanță și orice potențiale căi de atac formulate împotriva acestor soluții au fost respinse de către instanța de apel. De asemenea, Reclamanții sunt împiedicați de intervenirea prescripției cu privire la acestea să reia oricare dintre cererile formulate. Dosarul a fost astfel soluționat, iar decizia în favoare Pârâtelor este definitivă.
Societatea salută această mult așteptată soluție finală privind litigiul din SUA.”

Un grup de oameni de afaceri americani a formulat pe 2 mai  2017 cererea de chemare în judecată în faţa unui tribunal din statul Virginia (SUA) împotriva lui Laszlo Borsy, i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt., DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato kft, RCS & RDS SA, RCS Management SA, DIGI Communications N.V. „Obiectul acestei cereri este executarea unei hotărâri judecătoreşti care a fost emisă în favoarea reclamanţilor împotriva pârâţilor iniţiali de către instanţele din statul Virginia, prin care pârâţii iniţiali au fost obligaţi la plata unei sume de aproximativ 1,8 mil. dolari ca urmare a unor sume nerambursate reclamanţilor în legătură cu investiţii şi participaţii la capitalul social al societăţii i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt.“, menţiona nu raport trimestrial din 2017 al Digi.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021