Update articol:

Digi și filialele sale iau un credit sindicalizat de 150 milioane de euro pentru investiții

Digi Communications (DIGI) a anunțat, astăzi, contractarea unei facilități de credit de 150 de milioane de euro, care poate urca la 250 milioane de euro, pentru investiții.

Raportul transmis Bursei de Valori București de companie arată: „la data de 31 iulie 2019, RCS & RDS S.A. (subsidiara din România a Societății – „RCS&RDS”), în calitate de împrumutat și garant inițial, DIGI Távközlési Pagina 2 din 2 és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (subsidiara din Ungaria a RCS&RDS – „Digi Kft.”), în calitate de împrumutat și garant inițial, Societatea, în calitate de împrumutat, garant inițial și societate-mamă, Invitel Távközlési Zrt, în calitate de garant inițial, Citibank, N.A., Sucursala Londra, ING Bank N.V. și Unicredit Bank S.A., în calitate de aranjori, Unicredit Bank S.A., în calitate de bancă emitentă inițială, ING Bank N.V. în calitate de agent al celorlalte părți din finanțare și diverse alte instituții bancare în calitate de creditori inițiali, au încheiat un contract de facilitate sindicalizat multivalutar care constă în două facilități, în euro, lei și forinți maghiari („Contractul de Facilitate Sindicalizat”).

Contractul de Facilitate Sindicalizat are o durată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire până la 24 de luni de la data încheierii Contractului de Facilitate Sindicalizat. Contractul de Facilitate Sindicalizat are o valoare de 150.000.000 Euro și poate fi majorat până la 250.000.000 Euro (sau echivalentul în alte monede). Contractul de Facilitate Sindicalizat urmează să fie folosit de Societate și/sau filialele acesteia pentru investiții.”

Digi Communications, compania mamă a RCS RDS,  a raportat o pieredere netă de 17,6 milioane EUR în perioada de trei luni care s-a încheiat la 31 martie 2019, comparativ cu profitul perioadei comparative în valoare de 14,8 milioane EUR pentru cele trei luni încheiate la 31 martie 2018.