Update articol:

Directorul general Bernd Spalt va pleca de la Erste Group în 2023 din cauza divergenţelor de opinie cu privire la strategie

https://twitter.com/ErsteGroup

Grupul bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar de la BCR, a anunţat vineri că directorul general Bernd Spalt a informat Consiliul de supraveghere al grupului bancar că a decis să nu-şi reînnoiască contractul, care se va încheia la 30 iunie 2023, motivul fiind “divergenţele de opinie cu privire la viitoarea orientare strategică pe termen lung a Grupului”, informează un comunicat de presă.

Consiliul de Supraveghere al Erste va iniţia procesul de găsire a unui succesor, după reconstituirea comitetului de nominalizări, în urma viitoarei Adunări Generale Anuale, care va avea loc în data de 18 mai 2022.

“Aş dori să mulţumesc tuturor angajaţilor Erste Group, colegilor mei din conducerea şi celor mai apropiaţi membri ai echipei pentru cooperarea excelentă din ultimii ani. Sunt foarte recunoscător că am făcut parte din această companie şi că am avut ocazia de a contribui la formarea ei semnificativă în ultimele decenii. Erste este o bancă excelentă şi va continua să fie aşa”, a declarat Bernd Spalt.

Începând din luna ianuarie 2020, Bernhard Spalt este director general al Erste, înlocuindu-l pe Andreas Treichl, care a fost şeful băncii austriece din iulie 1997. Înainte de a ocupa postul de CEO, Bernhard Spalt a fost director de risc la Erste Bank Oesterreich, potrivit Agerpres.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative