Update articol:

Discuţie la Guvern despre situaţia românilor afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air; La telefonul 0040751084537, românii aflați pe aeroporturi din afara țării își pot semnala prezența și pot solicita sprijin

blue air

Premierul Nicolae Ciucă discută, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

La finalul şedinţei, Dan Cărbunaru a declarat că românii rămași blocați pe aeroporturile din străinătate din cauza anulării zborurilor Blue Air vor fi aduși în țară cu aeronave Tarom.  „S-a activat un număr unic la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afară țării își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară și sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon este: 0040751084537.

După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români în afară țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru că românii să ajungă în siguranță acasă. Trebuie doar ca ceteanii români afectați de suspendarea zborurilor să își semnaleze prezența”, a declarat reprezentantul Guvernului.

Blue Air Aviation a anunţat suspendarea, începând de marţi, 6 septembrie, şi până luni, 12 septembrie, a tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România.

Potrivit reprezentanţilor operatorului aerian, suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Tanczos Barna: Această blocare a conturilor Blue Air nu justifică în nicun fel suspendrea imediată a zborurilor / Ministrul cere reluarea imediată a zborurilor / De ce au fost blocate conturile (video)

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021