Update articol:

Discuțiile de pace sunt mai „realiste” -Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski anunță că nu a fugit din Kiev: „Nimeni nu a plecat nicăieri” (video)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că discuțiile de pace par mai realiste, dar este nevoie de mai mult timp, scrie Reuters.

Oficialii ucraineni și-au exprimat speranța că războiul s-ar putea încheia mai devreme decât se așteptau, posibil până în mai, spunând că Moscova s-ar putea împăca cu eșecul său de a impune un nou guvern prin forță și să rămână fără trupe noi.

“Întâlnirile continuă și, sunt informat, pozițiile din timpul negocierilor sună deja mai realiste. Dar este încă nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a spus Zelenski într-un nou video miercuri, înaintea unei noi runde de discuţii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a înăsprit marţi criticile la adresa NATO după invazia Rusiei asupra ţării sale, el punând la îndoială angajamentul Alianţei cuprins în Articolul 5 privind apărarea colectivă din Tratatul Nord-Atlantic, relatează Reuters. Articolul 5 nu a părut niciodată ”la fel de slab ca astăzi”, a susţinut Zelenski într-un mesaj video. NATO nu a trimis trupe pentru a apăra Ucraina, dar, cu toate că această ţară nu este membră a Alianţei, preşedintele Zelenski a sugerat că NATO ar reacţiona ”în acelaşi mod” şi dacă vreunul dintre statele sale membre ar fi atacat de Rusia.

Moscova consideră că orice viitoare aderare a Ucrainei la Alianța Occidentală este o amenințare și a cerut garanții că Ucraina nu se va alătura niciodată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este prea devreme pentru a prezice progresul discuțiilor. „Munca este dificilă, iar în situația actuală chiar faptul că (discuțiile) continuă este probabil pozitiv”.

Președintele american Joe Biden va face prima sa vizită în Europa de când Rusia a invadat Ucraina pentru a discuta despre criză cu aliații NATO săptămâna viitoare, a anunțat Casa Albă.

Biden va participa la o întâlnire a liderilor NATO la sediul alianței militare de la Bruxelles pe 24 martie.

Biden este de așteptat să anunțe miercuri o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, a declarat un oficial de la Casa Albă.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014