Update articol:

Divizia de trading a Deutsche Bank va fi crucială pentru ca BCE să aprobe fuziunea cu Commerzbank AG

Organismele europene de reglementare vor analiza cu atenţie divizia de trading a grupului bancar german Deutsche Bank, atunci când vor decide dacă vor aproba o potenţială fuziune cu rivala Commerzbank AG, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, citate de Agerpres,  supervizorii de la Banca Centrală Europeană şi autorităţile naţionale vor să aibă o idee clară cu privire la cât de dependentă va fi noua entitate de veniturile generate de divizia de trading. O fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank AG nu poate fi doar un motiv pentru ca noi depozite să fie utilizate pentru a finanţa banca de investiţii, a declarat una din surse.

Directorul general de la Deutsche Bank, Christian Sewing, şi omologul său de la Commerzbank, Martin Zielke, discută de mai multe săptămâni o posibilă fuziune. Operaţiunile de investment banking reprezintă unul din subiectele de discuţie, în condiţiile în care Commerzbank vrea să cunoască disponibilitatea lui Christian Sewing de a restructura această divizie care a înregistrat pierderi timp de şapte trimestre consecutive.

Sursele subliniază că aprobarea fuziunii va depinde de planurile vizând îmbunătăţirea profitabilităţii. Organismele de supervizare vor testa credibilitatea planurilor de afaceri ale celor două bănci precum şi reducerile de costuri şi rezervele de capital.

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi Commerzbank este cel mai mare test de până acum pentru divizia de supervizare a BCE, care în urmă cu cinci ani a început să preia operaţiunile de supervizare a băncilor din zona euro. Potrivit surselor, BCE va fi foarte strict pentru a evita situaţia în care să fie considerat vinovat dacă entitatea rezultată în urma fuziunii va întâmpina probleme în viitor. 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022