Update articol:

DN AGRAR GROUP a atras 24,7 milioane de lei, în cel mai mare plasament privat de acțiuni ȋncheiat ȋn ultimul an ȋn România; urmează listarea la BVB

*Obiectivul DN AGRAR GROUP este să fie, la finele anului 2021, cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață ȋn România.

DN AGRAR GROUP a atras 24,7 milioane de lei, printr-o majorare de capital social, fiind cel mai mare plasament privat de acțiuni ȋncheiat cu succes ȋn ultimul an ȋn România. Operațiunea a fost intermediată de BRK Financial Group, ȋn calitate de consultant autorizat.

Pasul imediat următor va fi listarea acțiunilor companiei pe piața AeRO administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Jan G. de Boer, CEO DN AGRAR GROUP, a declarat: “Am atins un țel important ȋn dezvoltarea şi creşterea DN AGRAR GROUP ROMÂNIA. Dorim să mulțumim partenerului nostru BRK Financial Group, pentru suportul şi susținerea ȋn acest demers, precum şi investitorilor pentru ȋncrederea acordată ȋn succesul şi creşterea companiei. Ȋi asigurăm pe investitorii noştri că vom continua să dezvoltăm DN AGRAR GROUP cu strategii menite să aducă o creştere stabilă şi durabilă, ȋn beneficiul tuturor acționarilor şi colaboratorilor noştri.”

Din cei aproximativ 5 milioane de euro atrași în cadrul plasamentului privat, DN Agrar Group a achiziționat în integralitate compania Lacto Agrar, printr-o tranzacție de 4,3 milioane de euro, diferența rămânând la dispoziția companiei pentru cheltuieli curente. Tranzacția de preluare încă se află sub examinarea Consiliului Concurenței.

Jan G. de Boer spune că piața de capital va da companiei oportunitatea să facă investiții noi in agribusiness-ul din România: “Chiar dacă am avut o creştere constantă şi stabilă de-a lungul ultimilor ani, suntem entuziaşti ȋn găsirea de oportunități noi de creştere şi dezvoltare în piață. Cu siguranță, vom fi un emitent atractiv pentru toate tipurile de investitori.

De asemenea, suntem ȋncrezători ȋn evoluția și perspectivele Bursei de Valori București și considerăm că succesul datorat plasamentului privat de acțiuni sugerează un interes ridicat din partea investitorilor pentru sectorul de agribusiness.”

Obiectivul DN AGRAR GROUP este să fie, la finele anului 2021, cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață ȋn România.

“Pentru realizarea acestui obiectiv, urmărim creșterea companiei prin dezvoltarea de noi ferme și prin achiziții de ferme existente (ferme agricole cu producție vegetală şi / sau ferme de producție a laptelui de vacă).

Planul nostru este ca la mijlocul lunii septembrie să ieşim public pe piața de capital, cu simbolul de decontare DN, unde vom putea creşte alături de investitorii noştri.

Ȋn aceeaşi măsură, eforturile noastre sunt concentrate ȋn dezvoltarea regiunilor unde ne desfăşuram activitatea, fiind ȋndreptate către cooperare şi bună relaționare cu furnizorii locali și alte părți interesate ȋn a crește împreună”, a mai spus Jan G. de Boer.

În urma plasamentului privat, 25,70% din capital este deținut de investitorii din plasamentul privat, diferența fiind controlată de acționarul majoritar, A.M. Advies B.V., companie olandeză deținută de Jan Gijsbertus de Boer. Acesta este managerul general și actionar al societăților DN Agrar din 2008 până în prezent.

În 2020, compania a avut un profit de 5,4 milioane lei, în urcare față de 3,3 milioane lei, în 2019.

Grupul de firme DN AGRAR a luat ființă, în România, în anul 2008, odată cu deschiderea primelor societăți comerciale care aveau să fie membre ale grupului și anume DN Agrar Group SRL și DN Agrar Cut SRL. Societatea și-a început activitatea prin arendarea de teren agricol în zona centrală a Transilvaniei în județele Albă și Sibiu. În totalitatea lui, grupul de firme activează în domenii precum zootehnie, și anume creșterea bovinelor de lapte, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport și turism. În domeniul cultivării cerealelor, firmele din grupul DN Agrar cultivă 3.348 hectare, pe raza județelor Alba, Sibiu și Hunedoara, și obiectivul este să ajungă la o suprafață lucrată de 10.000 de hectare prin achiziția altor ferme cu producție agricolă vegetală. Terenul deținut în proprietate este în suprafață de 300 hectare, iar diferența este reprezentată de contracte de arendă. Culturile astfel obținute sunt folosite atât pentru hrănirea animalelor proprii cât și pentru plata arendei (acelor arendatori care optează pentru cereale). Restul cerealelor sunt vândute marilor traderi de cereale din România.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)