Update articol:

DNA susţine că nu există investigaţii cu privire la contractele acordate de CFR SA către  ALSTOM Franța

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că nu există investigaţii   cu privire la contractele acordate de CFR SA către  ALSTOM Franța, aşa cum s-a vehiculat recent în presă.  

Pe 22 ianuarie, economica.net a scris, citând surse judiciare, că DNA investighează contractele acordate de CFR SA gigantului ALSTOM din Franța. Publicaţia susţinea că procurorii verifică modul în care au fost atribuite contractele respective, precum și relațiile personale de afaceri dintre Gabriel Stanciu, managerul Alstom și Ion Gavrilă, directorul CFR SA. 

La cererea www.financialintelligence.ro privind declanşarea investigaţiilor în această speţă, DNA ne-a transmis: “La solicitarea dvs. din data de 22 ianuarie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Nu a fost identificată nicio cauză având ca obiect împrejurările descrise de dvs. în solicitare”.

Şi CFR a reacţionat la informaţiile că directorul general al companiei şi managerul Alstom România sunt cercetaţi de procurorii DNA. “Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA nu a primit nicio adresă oficială din partea organelor abilitate, privind demararea unei investigaţii care să vizeze aspectele semnalate. Menţionăm faptul că, orice document solicitat companiei noastre, de către autorităţile abilitate ale statului, va fi transmis instituţiei respective în cel mai scurt timp”, a precizat CFR SA într-un comunicat.

Şi compania Alstom a reacţionat la informaţiile vehiculate în presă pe 22 ianuarie: “Informațiile referitoare la activitatea Alstom incluse în articol (n.r. referitoate la investigaţiile DNA)  sunt complet eronate. Alstom nu a primit nicio adresă oficială din partea instituțiilor abilitate, referitoare la demararea vreunei investigații care să vizeze aspectele semnalate în articolul respectiv.
Pentru Alstom, o conduită etică este prioritatea absolută în toate activitățile sale, lucru confirmat și de certificarea ISO 37001 acordată de AFNOR Certification”.

 

 

BVBStiri BVB

COMPA S. A. (CMP) (27/10/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGAE 12-13.11.2020 - versiunea in engleza

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/10/2020)

Documente suport AGOA & AGEA din 26.11.2020

TERAPLAST SA (TRP) (26/10/2020)

Raport trimestrul 3 2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23.10.2020