Update articol:

DNSC: Atenție la paginile false de social media care au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede

Pagini false de social media distribuie atacuri de tip phishing care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede, potrivit unui comunicat postat luni pe Facebook de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
DNSC avertizează: 
” ⚠️ Atenție la paginile false de social media care distribuie atacuri de tip #phishing / #scam ce au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede!
👨‍🏫 În imaginile de mai jos aveți o mostră a unei astfel de pagini de #Facebook, care propagă un site fals, creat special pentru a induce în eroare vizitatorii. Site-ul respectiv copiază identitatea vizuală a #Tesla, pentru a convinge potențialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că pot achiziționa criptomonede lansate de populara companie americană.
👩‍💻 De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, #Twitter, #Instagram sau #Google). În acest caz, atacatorii folosesc imaginea companiei americane și a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă este extrem de vocal pe subiectul #crypto.
🏃‍♂️ Așadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă și că va fi o investiție bună. Din păcate pentru cei care cad în plasa infractorilor cibernetici, este vorba despre o capcană. Mai mult, fiind în faza premergătoare lansării oficiale, utilizatorul ar trebui să se grăbească pentru a putea achiziționa monede la un preț preferențial.
👩‍💼 RECOMANDĂRI
✅ Dacă o ofertă din online pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective! La o scurtă analiză se poate observa, de exemplu, că domeniul presale-ico[.]com nu aparține celor de la Tesla și a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie).
✅ Fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac.
✅ Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid!
✅ Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig. Mai multe raportări într-un timp scurt către rețeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut fraudulos.
✅ Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română. Totodată, notificați Directoratul la telefon 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro.
✅Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online pe https://sigurantaonline.ro”

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021