Update articol:

DNSC raportează o tentativă de phishing în care este utilizată imaginea BRD Groupe Societe Generale

O alertă despre o campanie frauduloasă online care se foloseşte de imaginea băncii BRD Groupe Societe Generale a fost emisă de către experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

“Astăzi, revenim cu un update, pentru că aceste tentative de tip #phishing continuă. Atacatorii persistă şi schimbă constant resursele compromise folosite în atac, dar şi scenariul pe care îl servesc în mesajele-capcană transmise către potenţialele victime (…) principalul motiv invocat pentru necesitatea furnizării unor date prin accesarea unui link se referă la necesitatea înregistrării dispozitivului clientului în reţeaua băncii”, notează specialiştii, pe pagina oficială de Facebook a DNSC.

Pentru a preîntâmpina cazurile de tip phishing, specialiştii recomandă: verificarea sursei mesajului primit, iar atunci când există suspiciuni să fie validată transmiterea informaţiei cu expeditorul (în acest caz, banca) înainte de a efectua orice acţiune; evitarea accesării link-urilor sau ataşamentelor venite din surse necunoscute sau din mesaje suspecte; atenţie la corectitudinea textului în limba română (eventuale greşeli gramaticale sau de exprimare pot fi un indiciu că textul a fost tradus automat din altă limbă); atenţie la adresa exactă a site-urilor pe care urmează să fie furnizate date, dar şi la elementele de securitate ale acestuia.

Un alt sfat este acela ca adresa de internet a băncii să fie introdusă manual în browser, atunci când se doreşte accesarea contului personal de internet banking.

“Analizaţi cu atenţie orice tranzacţie din contul dvs., înainte de a o valida. În momentul în care sunteţi păcăliţi să furnizaţi datele de card şi acceptaţi totodată şi tranzacţia ilicită din contul dvs., banca poate face puţine în ceea ce priveşte recuperarea banilor pierduţi!”, atenţionează sursa citată.

Orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni poate fi raportată la numărul unic 1911 sau pe adresa alerts@dnsc.ro.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING