Update articol:

Dolarul a atins luni maximul ultimei luni faţă de un coş de valute – precauţie înaintea alegerilor din SUA

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Dolarul american a atins luni maximul ultimei luni faţă de un coş de valute, iar indicatorii volatilităţii au urcat la cel mai ridicat nivel din luna aprilie, din cauza nervozității investitorilor față de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, transmite Reuters.

Moneda americană s-a apreciat în ultima săptămână, ca urmare a scăderii apetitului pentru risc al investitorilor, care şi-au redus poziţiile din cauza incertitudinilor legate de rezultatul alegerilor prezidenţiale. ”Mişcarea pe care am văzut-o săptămâna trecută a fost o reducere a riscului pe scară destul de largă şi cred că este justificat; oamenii sunt în mod natural sceptici în privinţa oricărui tip de predicţie referitoare la alegeri, după ce s-a întâmplat acum patru ani”, a spus Erik Nelson, analist macroeconomic la banca Wells Fargo în New York.

Democratul Joe Biden conduce în sondajele de opinie, dar cursa pare destul de strânsă în statele cheie, unde preşedintele Donald Trump ar putea obţine cele 270 de voturi ale electorilor necesare pentru a câştiga. Investitorii sunt reticenţi să aibă încredere în sondajele de opinie, după ce majoritatea nu au anticipat victoria lui Trump din 2016.

“Cu cât alegerile sunt mai aproape, cu atât este mai probabil să fie contestate și aceasta este furtuna perfectă pentru ca activele de risc să scadă”, a spus Nelson.

Indicele dolarului a urcat cu 0,02%, la 94,12, după ce a atins 94,29, cel mai ridicat nivel după data de 29 septembrie. Euro a scăzut cu 0,14%, la 1,1631 unităţi pentru un dolar, iar dolarul a avansat cu 0,16%, la 104,81 yeni pe unitate.

Indicatorii volatilităţii pe o săptămână, pentru euro şi yen, au urcat la peste 11%, cele mai ridicate niveluri atins de la începutul lunii aprilie.

“Volatilitatea creşte pentru că lichiditatea pentru hedging este foarte scăzută înainte de alegeri”, a explicat Jordan Rochester, analist în domeniul valutar la banca Nomura.

Încrederea este afectată şi de creşterea numărului de cazuri de Covid-19 la nivel mondial. În Europa, noile cazuri de COVID-19 s-au dublat în cinci săptămâni, a arătat un bilanț al Reuters, infecțiile totale depășind 10 milioane.

Lira britanică a slăbit și după ce premierul Boris Johnson a anunțat în weekend un blocaj de o lună în Anglia. Lira sterlină a scăzut până la 1.2852 dolari, cel mai mic nivel  din 7 octombrie.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL