Update articol:

Dolarul a scăzut marţi la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate; bitcoin creşte

Dolarul a scăzut marţi la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, pe fondul creşterii apetitului investitorilor pentru plasamente riscante, aceştia anticipând o redresare economică solidă la nivel mondial şi noi măsuri de stimulare monetare şi fiscale în Statele Unite, transmite Reuters.

Declinul dolarului s-a accentuat după informaţiile referitoare la un nou proiect de susţinere a economiei în Congresul SUA. Potrivit Reuters, un grup bipartizan din Congresul Statelor Unite a prezentat, marţi, un nou proiect de măsuri pentru susţinerea economiei afectate de pandemia de coronavirus, în valoare de 908 miliarde de dolari, în încercarea de a debloca negocierile dintre democraţi şi republicani. Poiectul prevede măsuri aplicabile până pe 31 martie, dintre care 228 de miliarde de dolari pentru hoteluri, restaurante şi alte afaceri mici.

“Investitorii caută orice motiv pentru a paria pe risc și asta costă dolarul”, a spus John Doyle, vicepreședinte de tranzacționare și tranzacționare la Tempus, Inc. din Washington. „Când primiți un raport potrivit căruia se poate încheia un acord de stimulare bipartizan după ce speranțele au fost distruse, este doar un alt motiv pentru a creşte riscul și a vinde dolarul”, a adăugat el.

Euro, lira sterlină, dolarii australieni, neo-zeelandezi şi candieni au crescut faţă de dolar. Euro şi  dolarul neo-zeelandez au atins maximele din ultimii doi ani şi jumătate.

Criptomoneda Bitcoin a atins un nivel record de aproape 20.000 de dolari.  Moneda virtuală a scăzut ultima dată cu 3,8%, la 18.961 USD.

În şedinţa de tranzacționare a după-amiezii, indicele dolarului a scăzut cu 0,7%, până la 91,318, atingând 91,263, cel mai scăzut de la sfârșitul lunii aprilie 2018.

Euro a atins maximul ultimilor doi ani şi jumătate față de dolar, la 1,2055 dolari.

“Argumentul tehnic în favoarea câștigurilor suplimentare în euro pe termen scurt și mediu este destul de convingător”, a declarat Scotiabank într-o notă de cercetare.

Lira sterlină a urcat la maximul din ultimele trei luni față de dolar, după ce Times Radio a anunţat că discuțiile comerciale despre Brexit au intrat în stadiul „tunelului” negocierilor. „Tunelul” este un termen pentru o etapă finală intensă a negocierilor secrete.

Îngrijorările uriașe cu privire la creșterea cazurilor de coronavirus nu au oferit dolarului mult sprijin. De asemenea, se speculează că Rezerva Federală va acționa pentru a sprijini economia pentru a trece prin iarna grea înainte ca vaccinările pentru Covid să devină disponibile. Fed se întrunește pentru a stabili politica în perioada 15-16 decembrie.

Președintele Fed, Jerome Powell, și Steven Mnuchin, secretarul  Trezoreriei, au cerut marți, Congresului să ofere mai mult ajutor întreprinderilor mici pe fondul unei pandemii de coronavirus în dezvoltare.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021