Update articol:

Dominic Bruynseels -noul Președinte Executiv al Piraeus Bank România

Nicolae Dănilă – noul președinte al Consiliului de Administrație

 

Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu, Viorel Mischie, Mădălina Otilia Teodorescu și Nikolaos Chaniotis formează noua echipă de conducere a Piraeus Bank România.

Dominic Bruynseels, Președinte și membru al Consiliului de Administrație al Piraeus Bank România, va coordona întreaga activitate a băncii și va prelua în subordine directă funcțiile de control ale Piraeus Bank România.

Acesta are o practică internațională cumulată de aproape 38 ani în sectorul bancar – inclusiv în cadrul Standard Bank of South Africa, Banca Comercială Română, Barclays Bank PLC –  atât pe piețele dezvoltate cât și pe cele emergente.

În România, Dominic Bruynseels a ocupat funcția de Director General al Băncii Comerciale Române în perioada mai 2008-aprilie 2012. A fost Președinte al Private Investors în Africa, Vice-Președinte al Overseas Development Institute, Membru al Directoratului Consiliului Investitorilor Străini în România. Este membru al Chartered Institute of Bankers, are o diplomă în Studii Financiare, Chartered Institute of Bankers, o diplomă MBA, la Henley Management College si este licențiat în Istorie Medievală la Durham University.

 

Cătălin Pârvu, Prim Vicepreședinte, membru al Consiliului de Administrație, va gestiona segmentele Corporate, IMM, Trezorerie și Piețe Financiare, Dezvoltare Produse și Campanii, Prevenire Fraude și Investiții pe Piața de Capital.

Cătălin Pârvu are o experiență de 28 de ani în sectorul bancar, având o implicare majoră în expansiunea segmentului de carduri – debit și credit – și a conceptului de bancassurance în România. Timp de 10 ani a deținut funcția de CEO al Piraeus Bank România.

Acesta a ocupat poziţii de Top Management în instituţii bancare precum Banca Ţiriac şi HVB-Ţiriac, în sectorul de operaţiuni bancare precum şi în cel de retail banking: timp de 8 ani, Cătălin Pârvu a fost Vicepreşedintele Băncii Ţiriac şi membru al Consiliului de Administraţie, iar în 2005, el a devenit Vicepreşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Ţiriac-HVB Group. Este absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Universităţii Bucureşti, deţine o diplomă în matematică la Universitatea din Bucureşti şi o diplomă de studii postuniversitare în Management Bancar şi Pieţe de Capital la Institutul de Studii Economice.

 

Mădălina Otilia Teodorescu, Vicepreședinte, va continua să supervizeze activitățile rețelei teritoriale a Piraeus Bank România, întreaga activitate de Retail a băncii – Dezvoltare Business, Segmentare Clienți, Management al Performanței și Analiză în Afaceri, precum și departamentul Marketing.

Viorel Mischie, Vicepreședinte, membru al Consiliului de Administrație, va coordona divizia Financiară și pe cea de Management de Date și Business Intelligence.

Nikolaos Chaniotis, Vicepreședinte, va coordona activitatea diviziilor de Recuperare Credite – persoane juridice și persoane fizice – și Active Reposedate.

În același timp se schimbă și Componența Consiliului de Administrație al Piraeus Bank România. Consiliul Director este condus de Nicolae Dănilă, în calitate de Președinte, mandatat pentru următorii patru ani, și îi   include pe directorii executivi Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu și Viorel Mischie. Director principal independent este Pedro Miguel Weiss, iar Andrea Secci și Bogdan Ciobotaru sunt directori ne-executivi.

Nicolae Dănilă este unul dintre cei mai experimentați și respectați bancheri din România, cu o carieră de 42 de ani în acest domeniu. Nicolae Dănilă a deținut funcții de Top Management în instituții bancare precum JP Morgan Chase (România), Chase Manhattan Bank (România) și Banca Comercială Română și a fost, pe rând, Consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României și Consultant Strategie în cadrul BNR. Dănilă a urmat cursuri de specializare la instituții prestigioase din Londra, Paris, Frankfurt, Lausanne, New-York. El este Membru al Asociației Economiștilor din România, Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, Membru al Clubului de la Roma – secțiunea România, Membru al ASPEN România, Membru al Societății SOREC România. Cariera sa profesională este dublată de activitatea academică: Dănilă este Profesor la Academia de Studii Economice București. Dănilă a publicat nu mai puțin de 10 cărți de specialitate, alte zeci de articole, a participat la numeroase conferințe naționale și internaționale și a primit o serie de distincții și recunoașteri profesionale de la instituții și publicații relevante pe plan intern și internațional. Dănilă este Doctor Honoris Causa al Universității “Ovidius” din Constanța si Doctor in Economi al Academiei de Studii Economice Bucuresti.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022