Update articol:
Microsoft poartă discuții pentru a cumpăra aplicația mobilă TikTok

Donald Trump a anunţat că va interzice TikTok în Statele Unite

Sursa foto: whitehouse.gov

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că va interzice imediat, în Statele Unite, reţeaua de socializare TikTok, suspectată de Washington că poate fi folosită de serviciile de informaţii chineze, potrivit CNBC.

„În ceea ce privește TikTok, o să o interzicem în Statele Unite”, a declarat Trump jurnaliştilor la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Trump nu a specificat dacă va acționa printr-un ordin executiv sau o altă metodă: „Ei bine, am această autoritate. O pot face cu un ordin executiv sau cu altceva”.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru NBC News că aplicația a ajutat la crearea de locuri de muncă în Statele Unite și s-a ocupat de confidențialitatea utilizatorilor: „Datele utilizatorilor TikTok din SUA sunt stocate în SUA, cu controale stricte asupra accesului angajaților. Cei mai mari investitori ai TikTok provin din SUA. Ne-am angajat să protejăm confidențialitatea și siguranța utilizatorilor noștri, deoarece continuăm să lucrăm pentru a aduce bucurie familiilor și carierelor semnificative celor care creează pe platforma noastră”.  

TikTok aparţine grupului chinez ByteDance. Numără aproape un miliard de utilizatori în lume şi este foarte populară în rândul tinerilor. În SUA, TikTok are între 65 şi 80 de milioane de utilizatori. 

Comentariile lui Trump vin, după ce, vineri, au apărut informaţii că Microsoft a poartă discuții pentru a cumpăra aplicația mobilă TikTok de la proprietarul chinez ByteDance.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza