Update articol:

Donald Trump anunţă un acord temporar care va pune capăt blocajului administraţiei federale (video)

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri, de la Casa Albă, un acord care va pune capăt aşa-numitului “shutdown”, şi care prevede o finanţare temporară a serviciilor publice federale până la 15 februarie, dar a ameninţat cu un nou blocaj bugetar dacă până la această dată nu va fi găsit niciun consens bugetar în privinţa zidului, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

 

 

“Sunt foarte mândru să anunţ astăzi că am ajuns la un acord pentru a pune capăt blocajului şi a redeschide guvernul federal”, a declarat preşedintele SUA, înainte de a anunţa că va semna un text în acest sens aprobat de democraţi şi de republicani.

După mai bine de o lună de blocaj care a afectat 800.000 de funcţionari, Donald Trump a precizat că a cerut ca acest text să fie supus “imediat” votului în Congres.

“La capătul a 36 de ore de discuţii aprinse şi de dialog, am auzit şi văzut destule de partea democrată şi republicană privind dorinţa lor de a lăsa deoparte politica partizană”, a spus preşedintele american.

Renunţând la exigenţa sa prealabilă deblocării, finanţarea unui zid antiimigranţi la frontiera cu Mexicul, Trump a mai precizat că între timp o comisie formată atât din republicani, cât şi din democraţi, se va reuni pentru a discuta nevoile de securitate la frontieră ale SUA.

“Nu avem altă opţiune decât să construim un zid puternic sau o barieră din oţel”, a insistat el.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (05/03/2021)

Finalizarea achizitiei Centrului Medical Veridia

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Suspendare tranzactionare in 10.03.2021: Decizie ASF nr. 304/03.03.2021

CEMACON SA (CEON) (05/03/2021)

Publicare Proiect de Fuziune